București, 13 decembrie, 2017 – Travelxp 4K, unul dintre cele mai cunoscute canale de călătorii și lifestyle, va oferi telespectatorilor germani ai platformei HD+ programe la calitate Ultra HD (UHD) și HDR (High Dynamic Range), începând cu data de 13 decembrie 2017. Canalul va fi transmis cu ajutorul satelitului Astra 19,2 grade est și se va baza pe MX1 pentru servicii de playout și uplink.

Travelxp 4K se numără printre primele rețele la nivel mondial care difuzează HDR, o caracteristică ce oferă un contrast mai bun și îmbunătățește semnificativ experiența telespectatorilor. Datorită acestei tehnologii, clienții HD+ se vor putea bucura de destinații de vacanță din întreaga lume, din confortul propriei locuințe și fără costuri suplimentare – la o calitate a imaginii similară cu imaginile reale. 

Canalul Ultra HD HDR a fost lansat pentru prima dată pe platforma SES Ultra HD pentru America de Nord, cu aproape un an în urmă. Conținutul SES din America de Nord, aflat în continuă expansiune, include NASA TV UHD, Fashion One 4K, C4K360, UHD1, 4KUNIVERSE, Funbox UHD, Nature Relaxation 4K, canalul demo SES, INSIGHT TV și The Country Network.

“Travelxp 4K și-a făcut debutul cu SES la calitate Ultra HD cu aproape un an în urmă și, de atunci, continuăm inovațiile alături de SES,” a declarat Prashant Chothani, CEO Travelxp. “Ne bucurăm de faptul că parteneriatul cu platforma HD+ a SES va permite în curând telespectatorilor germani să se delecteze cu conținutul nostru pe Travelxp 4K. Mai întâi, canalul va fi lansat în limba engleză, însă, de la începutul anului 2018, telespectatorii vor fi captivați și de imaginile surprinzătoare ale conținutului produs în limba germană, ”

“Cu ajutorul infrastructurii noastre globale, a portofoliului unic de produse și a noilor tehnologii TV am reușit să devenim foarte repede liderul în Ultra HD,” a afirmat Ferdinand Kayser, CEO SES Video. “Combinația dintre capacitatea ASTRA, serviciile MX1 și platforma media HD+ dă naștere unei ecuații solide care permite canalului Travelxp 4K să prezinte conținut Ultra HD în Germania. Prin extinderea portofoliului său cu Travelxp 4K, HD+ intră în noua fază a dezvoltării Ultra HD în Germania, continuând ce a început cu doi ai în urmă, cu primul canal demo Ultra HD.”