Serbia vrea să se alăture proiectului ”Porțile de Fier” 3. Vicepremierul sârb deja a vorbit cu companiile interesate

În cadrul reuniunii care a avut loc la Varșovia, vicepremierul și ministrul sârb al Mineritului și Energeticii a vorbit despre cooperare și conexiuni regionale, precizând, totodată, că aceste coneziuni sunt o prioritate pentru Serbia.

Aceasta a mai spus că Serbia dorește să lucreze împreună cu românia pentru realizarea proiectului ”Porțile de Fier 3”, subliniind că deja a vorbit cu companiile care sunt interesate de acesta.

„Vrem să lucrăm împreună la realizarea proiectului ‘Porțile de Fier’ 3. Am vorbit deja cu companii care sunt interesate de acest mare proiect şi este necesar ca România să facă parte dintr-un proiect atât de important și de mare”, a spus Zorana Mihajlović.

Există loc pentru îmbunătățire

Vicepremierul și ministrul sârb al Mineritului și Energeticii a mai spus că există loc pentru îmbunătățire în continuare a cooperării cu România în domeniul energetic.

În contextul în care Zorana Mihajlović a precizat că Serbia dorește să facă parte din acest proiect, ministrul român al Energeticii, Virgil Daniel Popescu, a subliniat că România vrea cu sigurață să facă parte din proiectul ”Porțile de Fier 3”.

„Suntem pregătiți să discutăm mai detaliat consolidarea cooperării, nu numai în ceea ce privește „Porțile de Fier 3”, ci și în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze, dar atunci când vorbim despre construirea unei noi centrale termice, România dorește cu siguranță să facă parte din acel proiect”, a spus Virgil Daniel Popescu.

Sursă foto: Dreamstime