Parlamentarul liberal este de părere că, deși se vorbește despre sacrificarea a sute de mii de porci, „actuala putere nu ne-a convins că ar avea un plan pentru a stăvili răspândirea virusului sau pentru a-i despăgubi pe cei afectați”.

Nicoleta Pauliuc susține că efectele economice ale acestui flagel sunt inestimabile. „Industria creșterii porcilor e pe butuci, iar efectele economice pe orizontală ale acestui faliment național sanitar – veterinar sunt inestimabile. Cine îi despăgubește pe furnizorii și clienții complexelor de creștere a porcilor, care nu își pot încasa banii, nu își pot plăti angajații și, la rândul lor, nu pot onora alte contracte?”, se întreabă aceasta, citată de Știripesurse.ro.

„Drama crescătorilor de porci din România este greu de descris. Prin neglijență, incompetență sau chiar rea voință în administrarea crizei pestei porcine, PSD a distrus tradițiile românilor și le-a furat sărbătorile, lăsându-le gospodăriile pline de amărăciune și durere. Vă solicit demisia pentru dezonoare, domnule Daea!”, a concluzionat senatoarea PNL.