Semnal de alarmă tras de medici: Valul patru al Covid-19 lovește în copii! Simptomele date de Tulpina Delta diferă în cazul celor mici.

Părinții trebuie să monitorizeze în permanență starea de sănătate a copiilor, atrag atenția medicii.

Semnal de alarmă tras de medici: Mare atenție la copii!

Cazurile de COVID în rândul copiilor cresc de la o zi la alta, iar simptomele date de tulpina Delta sunt diferite, cel puțin în cazul celor mici.

Numărul zilnic al copiilor și tinerilor depistați cu SARS-COV-2 se apropie de 100 pe zi.

Cei mai mulți ajung la spital cu mari probleme digestive, astfel încât unele secții de gastroenterologie ale Spitalelor de Pediatrie sunt pline.

Cazurile de COVID în rândul copiilor cresc de la o zi la alta, iar simptomele date de Tulpina Delta sunt diferite cel puțin în cazul celor mici.

Numărul zilnic al copiilor și tinerilor depistați cu SARS-COV-2 se apropie de 100 pe zi. Numai vineri au fost 115 în categoria 0-19 ani.

Mulți copiii ajung la spital cu mari probleme digestive, astfel încât unele secții de gastroenterologie ale Spitalele de Pediatrie sunt pline.

Care sunt simptomele

Virusul se transmite rapid de la o persoana infectată care nu poartă mască, atât în cazul copiilor cât și în cazul tinerilor, conform antena3.ro.

Cele mai frecvente simptome în cazul copiilor în valul 4:

– tuse, febra, dureri în gât;
– probleme digestive;
– vomă;
– dureri musculare;
– simptomatologie respiratorie.

În spitale, toți cei care au cel puțin febră sunt testați.

Medicii recomandă testarea tuturor celor care prezintă simptome sau care întra în contact direct cu persoane pozitive. Ei sunt însă tot mai îngrijorați din cauza numărului mare de copii care ajung la spital, chiar de la vârste fragede.

Aglomerație la Grigore Alexandrescu

La Grigore Alexandrescu sunt 7 copii infectați. Trei în ATI COVID și alți 4 pe secție. Doi dintre aceștia sunt intubați.

În prezent sunt disponibile 110 paturi ATI pentru copii, însă, când vor fi ocupate, ei vor putea fi tratați în locurile pentru adulți.

”Trebuie să înțelegem faptul că, datorită faptului că ne pregătim pentru începutul noului an școlar, este foarte probabil să asistăm la o înmulțire a numărului de cazuri în rândul copiilor.

Și atunci este evident că părinții trebuie să monitorizeze în permanență starea de sănătate a copiilor și înainte și după întoarcerea acestora din colectivitate.

Să identifice eventuale probleme de respirație, dureri de gât, dureri abdominale, febră, sau orice stare alterată a copiilor”, a declarat medicul Bogdan Furtună, potrivit sursei citate.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.