Publicația Automotive News Europe (ANE) a anunțat astăzi, citând un oficial al companiei italiene, că Andrea Formica, directorul de vânzări al grupului Fiat pe piața europeană, a renunțat la funcție. Decizia a rezultat din acordul părților.
Este interesant de menționat că Formica fusese adus de la Toyota Motor Europe cu doar șase luni în urmă pentru a susține eforturile companiei italiene de a se impune pe piața europeană. Grupul italian a refuzat să facă alte comentarii legate de acest subiect însă jurnaliștii ANE susțin că alte surse dau ca sigură repunerea în funcție a lui Lorenzo Sistino, care fusese înlocuit de Formica.
Este încă neclar ce cauze a avut decizia lui Andrea Formica însă un rol important pare să fi avut încercarea nereușită a acestuia de a revigora vânzările prin crearea unei linii speciale de modele numită „My Life”. În primele șase luni ale acestui an, cota de piață a grupului Fiat a scăzut de la 8,1% la 7,2%, iar vânzările au înregistrat un declin de circa 76.000 de unități, ajungând la numai 530.228 de unități. Reculul cu 12,6% al vânzărilor Fiat, Alfa Romeo și Lancia este mult mai mare decât cel al pieței europene de autoturisme (-1,8%). Scăderi majore ale vânzărilor au mai înregsitrat în acest an grupurile Renault (-10,5%) și PSA Peugeot Citroen (-7%).