„În cadrul acestei secţii se respectă numai legea”, spus el în finalul declaraţiei susţinute alături de adjunctul său Adina Florea.

„În ceea ce priveşte OUG 7/2019, în ceea ce ne priveşte, aceasta a fost necesară, cu privire la activitatea secţiei, pentru corelarea normelor privind competenţa procurorului şef al secţiei cu privire la prevederile art. 339 alin (1) şi (3) din Codul de procedură penală, potrivit căruia plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de procurorul ierarhic superior”, a spus Gheorghe Stan într-o declaraţie de presă.

„Deși au existat multe semnale pozitive din partea magistraților, în sensul primirii cu deschidere a înființării acestei secții, încă de la momentul operaționalizării acesteia am întâmpinat obstacole din partea conducerii Ministerului Public, este vorba despre procurorul general, în asigurarea bazei logistice, a dotărilor, a elaborării organigramei, dar și în modul de interpretare a principiilor care guvernează activitatea ministerului. Legiuitorul a trebuit să intervină în mod excepțional prin trei acte normative pentru a reglementa buna funcționare a Secției. Emiterea OUG 90 a fost justificată de necesitatea obligației de operaționalizare, în condițiile în care CSM nu fnalizase această procedură. OUG 92/ 2018 s-a impus pentru clarificarea unor norme legale pentru selecția procurorilor care urmau să facă parte din această secție, OUG 7/2019-aceasta a fost necesară pentru corelarea normelor privind competența procuroului șf al secței”, a mai spus șeful Secției de anchetare a magistraților.”, a spus Gheorghe Stan, șeful Secției de anchetare a magistraților.

„La preluarea mandatului, mi-am propus sa fiu discret in ceea ce priveste comunicarea publica. Evenimentele din ultimul timp si dezbaterile legate de desfiintarea Sectiei…. Conducerea Sectiei face aceasta declaratie de presa cu acordul dumneavoastra (…) Desi au existat multe semnale pozitive, inca de la operationalizare am intampinat obstacole, este vorba de procurorul general. Ordonanta nr 92/2018 s-a impus exclusiv pentru normele de selectie a procurorilor. Ordonanta nr 7/2019 a fost necesara pentru corelarea normelor atributiilor procuorului-sef al Sectiei.

Solicitarea de la DNA a unui dosar mediatizat s-a intemeiat pe presupuse fapte savarsite de mai multi magistrati. Aducerea la cunostinta a publicului privind dosarele doamni Kovesi s-a facut in interesul public. Niciun dosar nu a fost intocmit ca a urmarea unei sesizari din ofciu. Privitor la plangerea impotriva unor oficiali europeni, trebuia sa fie inregistrata si concretizata in dosar penal (…) Prin procedura de operationalizare a Sectiei si transferul dosarelor, au fost inchise peste 3000 de dosare. Prim efect eliminarea a 3000 de elemente care afectau independenta procurorilor si judecatorilor”, a declarat Gheorghe Stan.