Marian Iorga, șeful Poliției Prahova, a fost plasat sub control judiciar joi, 8 iulie, de către procurorii DNA București, transmite Ziarul Incomod, care citează surse judiciare. Șeful poliției prahovene ar fi fost pus sub control judiciar într-un dosar penal de corupție ce privește presupuse fapte din perioada în care Marian Iorga era comandantul Poliției Călărași, anterior mutării la Prahova

Totodată, se pare că Iorga nu mai este șeful IJP Prahova în urma acestei măsuri, întrucât nu ar mai avea dreptul de a-și exercita funcția începând cu data de 9 iulie. De altfel, pe mai multe grupuri de polițiști circulă un mesaj pe care Iorga l-ar fi transmis prin care își anunță colegii că nu mai conduce Inspectoratul:

“Va salut stimati colegi, va multumesc pentru colaborare, incepand de astazi nu voi mai exercita functia de insp sef.

Va asigur de respectul meu, a fost o onoare sa lucram impreuna.”, ar fi scris Marian Iorga în mesajul transmis colegilor săi.

Se fac cercetări privind activitatea IPJ Prahova

De asemenea, aceleași surse susțin că și Corpul de Control al ministrului de Interne și Direcția Control Intern din cadrul Poliției Române efectuează cercetări cu privire la activitatea IJP Prahova, dar și a lui Marian Iorga, în calitatea de comandant al Inspectoratului.

Luna trecută se vorbea despre anumite presiuni constante privind forțarea prevederilor legale, cercetări disciplinare finalizate cu verdict: ”nevinovat”, plecări din funcții ale unor ofițeri cu experiență, care au preferat să facă naveta la București doar să nu mai rămână în Prahova, eliberări din funcții anulate ulterior de IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române), numiri controversate în posturi de conducere.

Pe lângă aceste acuzații venite din partea a zeci de polițiști, există informații cu privire la faptul că șeful Poliției Prahova, “Zeus” cum i se mai spune, își favorizează apropiații, oamenii fideli, o parte dintre ei aduși din Călărași, județ în care Iorga a condus Inspectoratul de Poliție anterior mutării la Prahova.

Sursa foto: Dreamstime