Mai nou, pentru judeţul Prahova, soarele răsare din Călăraşi, acolo unde are legături puternice preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu deşi este din Prahova, în 2012, Dumitrescu a fost ales deputat pe listele din Călăraşi), scrie prahovaeconomica.eu.

Iorga e toxic

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a spus pentru Ziarul Incomod.ro, că îşi face griji pentru poliţiştii din Prahova: “Sincer vă spun că îmi pare rău pentru polițiștii din Prahova în mod special, vor avea o perioadă extrem de grea, omul acesta pe unde a lucrat a făcut numai rău. Toți cei din zonele unde a lucrat, unde a fost șef, au răsuflat ușurați după ce a plecat, toți! Toată lumea respiră ușurată când pleacă omul acesta, este extrem de toxic.”

Cercetat pentru mai multe infracțiuni

Potrivit lui Coarnă, noul şef al IPJ Prahova are relaţii strânse cu interlopi din judeţul Călăraşi, dar şi cu oameni politici atât de la PNL, cât şi de la PSD şi alte formaţiuni. De altfel, a fost suficient să căutăm numele lui Iorga pe Google şi ne-au apărut mai multe articole scrise de presa din Călăraşi despre problemele cu legea pe care le-ar avea acesta. In Ianuarie 2020, Ediţia de Călăraşi scria că cel căruia la Călăraşi i se spune “Zeus”, este cercetat pentru mai multe infracţiuni.

A luat mită

“Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că s-au început cercetările în cazul unor mai multe infracțiuni ale șefului IPJ Călărași, Marian Iorga. Acesta este acuzat, printre altele de luare de mită.  Publicația noastră deține mai multe informații cu privire la activitatea șefului IPJ Călărași, Marian Iorga, supranumit „Zeus„. Nu am făcut publice dovezile noastre pentru a nu îngreuna stadiul anchetei. În luna decembrie, anul trecut, ministrul Marcel Vela a fost informat cu privire la anumite infracțiuni care l-ar viza pe șeful IPJ Călărași, Marian Iorga. „Da, au fost transmise la IGPR și de acolo s-au transmis la instituțiile abilitate să cerceteze chestiuni penale. Verificați oficial la IGPR și DGA. Nu pot să dau eu date din dosare. Evident că la finalul cercetării se vor lua toate măsurile legale!”, a declarat, pentru Bugetul.ro,  Marcel Vela.

Amicul interlopilor

În noiembrie 2019, Newsweek. ro, publică o investigaţie amplă despre legăturile comisarului Iorga cu figuri interlope din Călăraşi. Articolul este înţesat cu fotografii care probează aceste relaţii. “Șeful Inspectoratului de Poliție Călărași, comisarul șef Marian Iorga, chefuiește alături de cei mai mari evazioniști din județ, frații Popa, și se afișează alături de politicienii locali de la PSD“, titrează Newsweek.ro, plasându-l astfel pe noul şef al IPJ Prahova şi în cercurile PSD-iste. Mai multe pe acest subiect puteţi citi aici.

Urmărit penal in rem

Dumitru Coarnă a povestit mai multe situaţii pe care le ştia despre comisarul Iorga, toate conducând în sfera penalului. Coarnă l-a acuzat printre altele de luare de mită. “Este o urmărire penală in rem, iar faza de urmărire penală este nepublică și dacă aș ieși eu public cu niște elemente s-ar interpreta că scot date din dosar, dar dacă vreți să vă documentați este plin facebook-ul din zona Călărași cu date, de exemplu că a cumpărat mașini din Germania cu 5.000 de euro și le-a vândut la firma Aldis cu 15.000 de euro, o firmă mare din Călărași“, a spus Coarnă pentru Ziarul Incomod.ro

Nu e bun de șef

Noul şef interimar al IPJ Prahova are cazierul curat deocamdată, pentru că cercetările care îl privesc nu au ajuns la final. Chiar şi aşa, toate suspiciunile care planează asupra domniei sale nu îl recomandă ca un şef bun al uneia dintre cele mai importante instituţii din judeţul Prahova, Inspectoratul de Poliţie. Cu atât mai mult în contextul actual, când tensiunile sunt accentuate din cauza pandemiei de COVID-19.