Comunicatul nu precizează direct motivele care l-au făcut pe Roger Ailes (76 de ani) să demisioneze, la două săptămâni după apariţia unor acuzaţii de hărţuire. Într-o acţiune intentată la începutul lunii iulie, fosta prezentatoare Gretchen Carlson îl acuză că a concediat-o după ce i-a refuzat avansurile sexuale, afirmaţii pe care Ailes le respinge. Grupul media a anunţat public declanşarea unei anchete interne pentru stabilirea adevărului. 

Lucrurile s-au precipitat în ultimele zile, după informaţiile apărute marţi pe site-ul New York Magazine, conform cărora o altă prezentatoare a Fox News, Magyn Kelly, ar fi declarat anchetatorilor că şi ea ar fi fost supusă unor avansuri asemănătoare din partea lui Ailes în urmă cu zece ani. 

Veteran al domeniului media, om influent, republicanul în vârstă de 76 de ani a creat canalul Fox News în 1996, la cererea patronului reţelei Fox şi al grupului News Corp, Rupert Murdoch, care îi succede în funcţie. Deşi a venit pe scena TV mult după CNN (lansat în 1980), canalul de ştiri preferat de conservatori s-a plasat în fruntea audienţei, poziţie pe care o păstrează şi astăzi.

AGERPRES