Potrivit termenilor acordului, pentru fiecare acţiune pe care o deţin acţionarii Sky vor primi 10,75 lire în numerar de la Fox, care deţine deja 39% din capitalul grupului britanic. Preţul pe acţiune oferit de Fox reprezintă o primă de 40% faţă de preţul înregistrat de acţiunile Sky la închiderea şedinţei din 6 decembrie. 

Prin achiziţia pachetului de 61% din acţiunile Sky pe care nu le deţine încă, Rupert Murdoch vrea să îşi consolideze imperiul mediatic din SUA şi Europa, preluând 22 milioane de clienţi din Marea Britanie, Irlanda, Italia, Germania şi Austria. 

Acest acord vine la cinci ani după o precedentă tentativă a lui Murdoch de a prelua Sky, tentativă care a eşuat atunci pe fondul scandalului de interceptarea a telefoanelor de către News of the World, unul din tabloidele deţinute de Murdoch. Avocaţii se aşteaptă ca noul acord să fie aprobat de autorităţile britanice şi europene de reglementare. 

21st Century Fox, grup care operează un important studio de film de la Hollywood precum şi mai multe canale de televiziune prin cablu, s-a despărţit în 2013 de News Corp., care regrupează ziarele şi alte publicaţii deţinute de Rupert Murdoch. 

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: