„Excelență, Domnule Președinte, vă rog din suflet nu mai dezinformați opinia publică. Legea este un drept istoric al Camerei de Comerț. Noi am fost înființați prin Lege Specială de Statul Român. Nu că am vrut noi. S-a dorit un model occidental de business. Eu sunt sl 6-lea Președinte după Revoluție. Vă rog, nu mai persistați în aceste atacuri. Sunt gata pentru un test poligraf cu întrebarea: „Aveți un interes personal cu această Lege? „. Dar să facă testul și Domnii Drulă si Voiculescu. Atât vroiam să vă spun. Mulțumesc de înțelegere”, este mesajul transmis lui Dacian Cioloș de către președintele CCIR, Mihai Daraban.

Reacția lui Daraban vine după ce Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat miercuri, după adoptarea legii Romexpo, că este vorba despre o „megaafacere”, despre „un proiect imobiliar gigantic”, care ar avea ca rezultat „înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu” a bunurilor statului.

„Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern. Iată cum alianţa toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce ‘au scăpat’ de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparenţa pe care o cerea. De luni bune, parlamentarii USR au atras atenţia asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfăşoare un ‘program de reabilitare urbană’, în fapt, un proiect imobiliar gigantic”, scrie Cioloş pe Facebook.

El menţionează că USR s-a opus acestui demers şi că Ministerul Justiţiei s-a opus la rândul lui în perioada în care a fost condus de Stelian Ion.

„USR s-a opus şi se opune unei asemenea operaţiuni care are ca rezultat înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu a bunurilor statului. De altfel, cât timp ministru a fost Stelian Ion, Ministerul Justiţiei s-au opus unui asemenea demers. Chiar şi din opoziţie, vom face tot ce ţine de noi pentru a stopa jaful din bani publici”, precizează liderul USR.