Şeful Daimler, Dieter Zetsche, şi cel al VW, Martin Winterkorn, au fost întrebaţi dacă succesiunea este iminentă şi dacă a apărut un candidat potrivit.

Zetsche a explicat că, în general, nu este înţelept să speculezi în public cu privire la cine va fi noul director general, deoarece o expunere prematură s-ar putea dovedi perturbatoare în procesul de succesiune.

'Dacă cineva este dezvăluit ca fiind un candidat adecvat, el va fi distrus în următoarea zi', a declarat şeful Daimler, fără a da amănunte suplimentare.

Daimler are câţiva candidaţi din interiorul companiei care au posibilitatea de a dovedi că sunt valoroşi, a spus Zetsche. 'Candidaţii externi ar putea fi un punct de vedere nou, dar ei tind să apară la companiile care se confruntă cu probleme', a adăugat el.

'Dacă ai o evoluţie bună, aşa cum au toţi cei trei producători auto germani, este cel mai probabil ca un succesor să vină din interiorul companiilor', a explicat directorul general al Daimler.

Dieter Zetsche, în vârstă de 61 de ani, are un contract care expiră în 2016.

Întrebat dacă s-a născut deja înlocuitorul său, şeful Volkswagen, Winterkorn, a declarat: 'Cu siguranţă că s-a născut, dar nu-i ştiu numele'.

La rândul său, Martin Winterkorn, în vârstă de 67 de ani, al cărui contract expiră de asemenea în 2016, a fost întrebat dacă are în vedere un candidat sau câţiva candidaţi pentru succesiune.

'Ar fi rău dacă nu aş avea un candidat în minte', a răspuns şeful VW.

Winterkorn a adăugat că simte că ar fi un avantaj dacă ar avea un succesor din interiorul companiei, deoarece acea persoană ar cunoaşte activitatea şi oamenii cheie.

SURSA: Agerpres