"Având în vedere Ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, emisă de Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, în cazul lui Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Direcţiei Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, raportul de serviciu a fost suspendat de drept pe perioada cât se află sub control judiciar, respectiv 18.02.2015 – 18.04.2015', se arată în comunicatul citat.

Potrivit MT, în perioada suspendării şi în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Magdalena Cornelia Parnia este promovată temporar în funcţia de director al Direcţiei Feroviare din cadrul ministerului.

Claudiu Octavian Dumitrescu, directorul Direcţiei Feroviare din Ministerul Transporturilor, a ajuns, miercuri, la DNA, unde a fost audiat în dosarul în care procurorii au efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti, în judeţele Braşov şi Ilfov, în legătură cu suspiciuni de corupţie în domeniul transportului feroviar privat de călători şi al subvenţiilor.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri, percheziţii la Ministerul Transporturilor într-o cauză în care prejudiciul s-ar ridica la peste 5 milioane euro, au declarat surse judiciare.

Sursele citate au menţionat că, din august 2010 până în prezent, funcţionari din Ministerul Transporturilor şi CFR SA au săvârşit fapte de corupţie pentru favorizarea operatorului privat Regiotrans, care numai în 2011 a primit 182 milioane lei din subvenţii, iar 70% din sumă s-a decontat pe relaţia cu firmele controlate de Iorgu Ganea şi Costel Comana.

De asemenea, procurorii DNA au efectuat miercuri percheziţii domiciliare în 19 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Braşov şi Ilfov, din care două sunt sediile unor instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

AGERPRES