Salata de vinete, mâncarea preferă de toți românii. Este extrem de simplă de făcut și nu necesită foarte multe ingredinete. Există însă un mic secret care ne oferă garanția unei rețete de succes. După ce veți parcurge toți pașii necesari, veți descoperi cât este de irezistibilă.

Când spunem salată de vinete, ne gândim la cele care au în cmpoziție ceapă. Sau maioneză. Sau vinetele tocate foarte fin cu usturoi. Asta pentru că există atât de multe variante, încât nici nu știi spre care să te îndrepți.

Există însă o anumită salată în care se folosește un ingredient secret și care te face să nu mai încerci decât această rețetă. Pentru asta, aveți nevoie de 4 vinete, 2 ardei, o ceapă tocată mărunt. În cazul în care preferați cu maioneza, atunci o faceți din 2 galbenusuri, puțin muștar, sare și ulei.

Cum se prepară cea mai bună salată de vinete și care e ingredientul secret

Cum să faci cea mai bună salată de vinete. Folosește această rețetă și vei fi încântat de rezultat. În prima fază, trebuie coapte vinetele. Ele se pot face direct pe focul, pe grătar sau în cuptor. E de preferat să le înțepați din loc în loc, ca să fiți siguri că se vor pătrunde bine.

Urmărul pas îl reprezintă coacerea ardeilor. Puteți folosi același mod ca în cazul vinetelor: pe aragaz, grătar sau în cuptor.

După ce s-au copt, se curăță bine de coadă. În cazul vinetelor, le puteți cresta pe mijloc și puteți scoate tot miezul cu o lingură de lemn.  Ele trebuie lăsate obligatoriu la scurs, pe un tocător. După ce nu mai au zeamă, se toaca cu tocătorul de lemn. Apoi se mărunțește ceapa. Se toacă ardeii copți și împreună cu ceapa se amestecă vinetele. Se pune sare după gust.

În cazul în care doriți ca acestea să fie cu maioneză, aceasta se face din cele două gălbenușuri, muștar si sare. Se amestecă cu ulei și compoziția rezultată se pune în vinete.

Sursa foto: Dreamstime