De Crăciun și Revelion sau la orice alt eveniment important ne place ca masa noastră să fie încărcată cu diverse preparate tradiționale sau exotice. De exemplu, salata de icre este nelipsită din farfuriile românilor, indiferent de anotimp.

Deși majoritatea oamenilor afirmă că știu să facă salată de icre, puține persoane știu cum se pregătește corect. Nutriționista Mihaela Bilic avertizează că anumite greșeli ne pot periclita sănătatea.

„Din meniul de Sărbători nu trebuie să lipsească peștele”

Mihaela Bilic recomandă oamenilor să consume pește în decembrie. Dacă există persoane care nu apreciază gustul sau textura acestui tip de carne, nutriționista spune că putem apela cu încredere la salata de icre.

„Se spune că din meniul de Sărbători nu trebuie să lipsească peștele. Eu v-aș sugera, dacă tot e sărbătoare, icrele de pește- de orice specie, dimensiune si culoare. Indiferent că sunt icre roșii de somon, icre negre de sturion, icre de știucă sau banalele icre de crap, acest preparat se potrivește perfect cu atmosfera festivă”, a explicat aceasta.

„Natura a pus în icrele de pește tot ce-i mai bun”

De asemenea, Mihaela Bilic a explicat că icrele de pește sunt ideale pentru organism, beneficiile nutritive fiind nenumărate. Aparent, ouăle de pește sunt pline de minerale, vitamine și proteine perfecte pentru sezonul rece.

„Si simțurile sunt impresionate, de la consistența cremoasă/onctuoasă a salatei de icre, la senzația crocantă a bobițelor de icre care plesnesc între dinți. Din punct de vedere nutritiv, avem multe beneficii: icrele sunt bogate în proteine, minerale (fosfor, seleniu, zinc, magneziu), vitamina D și cantități mari de Omega 3, alături de alți acizi grași mono și poli-nesaturați (28%lipide).

În câteva grame de produs, avem o concentrație mare de elemente valoroase, pentru că și icrele sunt in final ouă de pește, deci Natura a pus in ele tot ce-i mai bun”, a explicat Mihaela Bilic.

Cum se pregătește corect salata de icre

Deși recomandă consumul de icre, Mihaela Bilic sfătuiește oamenii să nu „ascundă” gustul și valorile nutritive ale ouălelor de pește în gris.

„Încercați să le consumați cât mai puțin prelucrate, așa “crude”, cu un pic de pâine prăjită, unt și zeamă de lămâie – sunt prea prețioase să le “ascundeți” în mult ulei și/sau gris, după rețeta clasică, neinspirat denumită “salată de icre”.

Icrele sunt un fel de esență de nutrienți prin urmare, ca în cazul parfumurilor, orice esență se pune în flacoane mici, în cazul nostru, în porții mici. Deci puțin și bun, deoarece calitatea vine cu un preț pe măsură. Și da, au mult colesterol, dar o dată pe an sunt aceste sărbători”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.