Zone precum robinetele din baie sau cabina de duș nu arată niciodată așa cum am dori, oricâte soluții scumpe am folosi. Din păcate, petele de apă și depunerile de calcar pot împiedica acest lucru și fac ca robinetele să pară tot mai murdare.

Dar nu nu trebuie să disperăm și nici să recurgem la utilizarea unor produse costisitoare, pline de chimicale, pentru a elimina murdăria. Cel mai bun mod de a elimina calcarul de pe obiectele din baie este folosirea banalului oțet, potrivit Womansworld.

De ce apare calcarul pe suprafețele din baie

Petele de apă de pe robinete și chiuvete provin de la mineralele care se află în apă. Apa „dură” lasă pete, deoarece conține un nivel ridicat de carbonat de calciu.

Depunerile de calciu se acumulează, creând acest calcar, care nu numai că face chiuvetele să arate pătate și urâte, dar poate fi și greu de curățat.

Cum putem scăpa de calcar rapid și fără soluții pline de chimicale

Experții de la Real Homes spun că depunerile de calcar și petele de apă pot fi îndepărtate cu ușurință prin folosirea oțetului alb distilat. Explicația este una simplă: depunerile de calcar formate în principal din carbonat de calciu sunt foarte alcaline și au un pH ridicat.

Oțetul, care are un pH in jur de 2,4, este foarte acid, așa că neutralizează și descompune calcarul, făcându-l foarte ușor îndepărtat.

Operațiunea este simplă. Dacă vreți să utilizați oțet pentru a curăța calcarul din jurul băii, umpleți o sticlă cu pulverizator cu o parte de oțet alb distilat și o parte de apă.

Pulverizați amestecul pe orice zonă, așa cum ați proceda cu spray-ul de curățare obișnuit și lăsați-l câteva minute, înainte de a șterge suprafața respectivă.

Lămâia poate înlocui oțetul

Dacă doriți să ștergeți acumularea de calcar de pe un robinet, înmuiați un prosop sau o cârpă moale într-un amestec format din o parte apă și o parte oțet alb. Înfășurați prosopul înmuiat în acest amestec în jurul robinetului murdar. Lăsați-l să stea câteva ore sau mai bine peste noapte. Apoi, curățați depunerile de calcar cu o perie de curățare sau cu o periuță de dinți mai veche.

De asemenea, sucul de lămâie poate înlocui oțetul, așa că poate fi folosit în același fel, punându-l într-o sticlă cu pulverizator.

După aceea, pulverizați sucul pe geamurile cabinei de duș. Următorul pas este să puneți puțină apă într-un bol în care ați pus înainte bicarbonat de sodiu. Pasta formată astfel poate fi aplicată pe suprafețele unde calcarul vă dă bătăi de cap.