Dacă vrei ca să te răsfeți în weekend cu o porție mare de papanași pufoși, ai nimerit în locul potrivit! Ți-am pregătit o rețetă simplă pe care și un novice în bucătărie o poate urma.

Dacă vrei o porție de papanași ca la bunica acasă, respectă regulile pe care ți le-am scris în rândurile următoare. Spor la gătit!

Secretul papanașilor făcuți în casă! Rețeta ca la bunica acasă

Nu te îngrijora, nu ai nevoie de o sumă fabuloasă de bani pentru a te bucura de o porție de papanași ca la restaurant. Majoritatea ingredientelor necesare le ai deja în bucătărie.

Ingrediente

  • – 300 gr de brână de vaci;
  • – 200 gr de făină;
  • – un ou;
  • – 50 gr zahăr;
  • – o linguriță praf de copt;
  • – o linguriță plină rasă de portocale;
  • – un vârf cuțit de sare;
  • – o păstaie vanilie sau un plic de zahăr vanilat;
  • – 500-600 ml ulei de floarea soarelui;

Mod de preparare

Începe prin a pune brânza de vaci la scurs într-un vas cu sită și tapetat cu tifon pentru o oră. După ce s-a scurs bine, adaugă într-un castron oul, sarea, coaja de portocală, păstaia de vanilie și zahărul. Amestecă bine toate ingredientele până devin o pastă omogenă.

Apoi amestecă făina cu praful de copt și dă de două ori amestecul prin sită. Amestecul respectiv se adaugă treptat în aluatul de papanași până obținem un aluat moale. Spre final, aluatul trebuie fie moale și ușor lipicios. Pune aluatul de papanași pe masă și aplatizează-l cu mâinile, apoi folosește ustensilele din bucătărie pentru a face biluțe din aluat.

Încălzește uleiul într-o oală mică, iar când e încins adaugă biluțele de aluat pe rând. Prăjește-le bine pe ambele părți până când se rumenesc, după care pune-le pe o hârtie absorbantă pentru ca uleiul să iasă din ele. După ce s-au răcit, îi poți pune pe o parfurie și îi poți mânca cu smântână sau iaurt, plus dulceață de căpșuni, cireșe, vișine sau fructe de pădure.