Bulionul este unul dintre lucrurile care nu lipsește din cămara niciunei gospodine. Acesta este folosit atât în sezonul rece, cât și în cel cald. La ce trebuie însă neapărat să fii atentă orice gospodină care se respectă?

Rețeta pentru bulion

Bulionul făcut în casă este mult mai indicat decât cel din comerț, asta dacă este făcut bine. Dacă nu ai mai făcut până acum bulion în casă, rețeta următoare îți va spune ce pași trebuie să urmezi și, cel mai important, când să adaugi conservantul.

Ingredientele de care ai nevoie

  • 10 kilograme de roșii
  • 100 de grame de ardei gras galben
  • 0.5 lingurițe (2 grame) de piper negru boabe
  • 2 bucăți de foi de dafin
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 0.5 lingurițe (2 grame) de conservant alimentar

Modul de preparare

Prima dată se spală foarte bine roșiile, se curăță de cotor și se taie în bucăți mari. Roșiile tăiate se pun în oală și se zdrobesc cu mâinile pentru a asigura o fierbere mai rapidă. După aceea, se pun la fiert timp de 30 de minute.

Se amestecă din când în când, iar apoi se trec printr-o sită pentru a separa sucul de coajă și de semințe. Sucul de fiert se pune din nou la fiert împreună cu un ardei gras întreg, pentru a-i da aromă.

După aceea, sucul de roșii de condimentează cu sare, piper negru boabe, foi de dafin și zahăr, iar apoi se lasă la fiert timp de aproximativ o oră. În acest timp se mai amestecă din când în când, pentru a nu se lipi de oală.

Conservantul se poate adăuga numai atunci când bulionul este fiert. Foarte multe gospodine fac greșeala de a adăuga conservantul imediat după ce asezonează cu condimentele. După ce s-a adăugat conservantul, bulionul se pune în sticlele spălate și dezinfectate. Sticlele cu bulion se învelesc cu prosoape și se lasă așa până a doua zi, când sunt gata de pus în cămară.

Pentru a împiedica dezvoltarea microbilor, sticlele sau borcanele trebuie să fie foarte bine sterilizate. Acestea pot fi sterilizate la cuptor, la microunde sau chiar și în mașina de spălat vase.