Dar unde dăduce colții cel poreclit „Mistrețul” și i-au dat de urmă procurorii?

În perioada 2013-2015, Dan Gheorghe Misăilă a aderat la gruparea infracționala organizată de către Trifan George și Trifan Vasile si s-a folosit de mecanismele evazioniste controlate de cei doi pentru degrevarea ilegală a SC GES SRL, al carui asociat și administrator era, de la plata sumelor datorate la bugetul de stat.

Astfel, el înregistrat în contabilitatea societății comerciale, prin achiziții cu caracter fictive, suma de 24.074.295 lei în scopul degrevarii ilicite a societății de la plata taxelor și impozitelor datorate.

Cel mai mare „sifon” din Neamț

Site-ul anonymouspiatraneamt.com îl numește  pe „Mistrețul” „cel mai mare sifon existent vreodată în județul Neamț, omul care i-a supt de bani și i-a băgat la pușcărie pe următorii fraieri:

  1. Gheorghe Ștefan zis Pinalti – țepuit de catre Dan Misăilă, turnat sub acoperire de acesta și trimis la pușcărie
  2. Mihai Apopei, presedintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț – aranjat de către Dan Misăilă doar din două telefoane
  3. Ginel zis Turnul Berarilor – turnat de catre Dan Misăilă fără absolut nici o rezervă
  4. Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamț – omul care o să “moară politic” de mâna “Mistrețului”
  5. Gheisa Oana Geanina Bulai – omul de legătura în PSD al “Mistrețului” (între cei doi urmând a începe, în curând, războiul stelelor, ambii fiind acoperiți
  6. Dragoș Chitic, actualul Primar al orațului Piatra Neamț – executat de catre Clanul Misăilă“.

„Mistrețul”, cu o avere estimată la peste 9 milioane euro (o parte din bani fiind camuflați în conturi din paradisuri fiscale), a mituit în decursul anilor cam tot ce mișca în lumea politica din Neamț (cu mici exceptii pe care cunoscatorii le știu), mai susține sursa citată.

Antenele de argint ale Mistrețului

Misăilă  a avut mai mereu un „spate“ puternic. Prin firmele sale de securitate, GES (Grup Est Security) și altele, se tranzacționau nu numai bani, ci și foarte multe informații.

Anonymus spune negru pe alb că generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI,  cunoștea că Dan Misăilp a controlat un serviciu paralel de informații cu ramificații în lumea ofițerilor de informații,  majoritatea în rezervă.

În solda lui Dan Misăilă s-au aflat în decursul anilor nume grele din structurile Ministerului de Interne (pensionari ai DGIPI, IGPR etc.), iar SRI l-a urmărit ani buni, existând ar fi coordonat activități ilegale de obținere și procesare a informațiilor (filaje neautorizate, detinere si utilizare neautorizată a echipamentelor de interceptare ambientală, de interceptare a convorbirilor telefonice, precum si alte tipuri de echipament).

Mai pe românește, “Mistretul” a condus un serviciu paralel de informatii, iar informatiile obținute prin astfel de metode ilegale erau folosite în mod direct pentru specularea oportunităților de piață ale firmelor sale sau erau tranzacționate în contrapardita obținerii unor interese materiale directe (lucrări, contracte etc.) pentru membrii anturajului său, pentru prieteni, pentru parteneri de afaceri, oameni politici ți alții.

O alta modalitate a lui Dan Misăilă de obtinere a informațiilor a fost presa.

„Mistrețul” a reușit, prin manevre oculte, să puna mâna pe sediul ți pe brandul Ziarul Ceahlăul; apoi a pus labele pe televiziunea TVM, care, din cauza lui, și-a pierdut licența audio-vizuală și a dispărut de pe piața media.

Un miliard pentru deputat de la „Mistrețul”

În 2018, deputatul PNL de Neamț Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, poreclit Puiul lui Fenechiu, si-a oficializat relația Dan Misăilă. Afaceristul penal a devenit finanțatorul lui Cozmanciuc, iar acesta i-a deschis lui ți acolitilor săi ușa partidului. Afaceristul nemțean a avut tangență și cu Iațiul, unde a țepuit câteva zeci de angajați cărora nu le-a mai achitat salariile, băgând firma în faliment, aflăm de pe 7iași.ro.

Conform declaratiei de avere înregistrată la secretariatul Camerei Deputaților, Mugur Cozmanciuc a împrumutat în anul 2018 suma de 1 miliard de lei de la o persoană fizică pe nume Dina Misăilă. Aparent nimic suspect. Însa, Dina Misăilă este soția lui Dan Gheorghe Misăilă, deja, în acte, fost patron al firmei de paza Grup Est Security (GES) SRL. Misăilă apăre frecvent în aturajul lui Cozmanciuc, fiind omniprezent la team-building-urile facute de liberali în stațiunea Durău sau în alte locații ferite de ochii lumii, desi nu deținea nicio funcție în cadrul partidului.

De altfel, în vara lui 2018, sotii Dan ți Dina Misăilă l-au cununat pe prim-vicepreședintele PNL Neamț, George Lazăr, unul dintre oamenii de încredere ai lui Cozmanciuc. Lazăr a fost pus cu „mâna” prim-vicepreședinte al PNL Neamș de către Mugur Cozmanciuc în luna martie 2018.

Presa din Vâlcea intră în alertă

„ Iodimed/Misăilă – afaceri cu iz penal în Vrancea lui Oprișan și acum și în Vâlcea lui Rădulescu. Acesta este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și complicitate la spălare de bani, în aprilie 2016, și se pare că încă este în control judiciar. La Tribunalul Neamț se află în lucru dosarul nr. 1664/103/2016/a18 – din 12.03.2018, departament – secția penală, obiect – verificare măsuri preventive art. 208 NCPP, categorie – penal, stadiul procesului – fond, Misăilă Dan Gheorghe având calitatea de inculpat, alături de ceilalți și care împreună alcătuiesc grupul infracțional”, scria, cu litere de șchioapă, pe 21 iunie 2019, timpuldevalcea.net.

De ce au fost puși pe jar ziariștii vâlceni? Înainte Ne spun chiar ei:

Printr-un comunicat de presă, s-a dat publicității câștigătorul contractului de concesiune a terenului în suprafață de 1472 mp pe care urmează să fie edificate, în maxim doi ani, construcţiile destinate serviciilor medicale, precum şi dotarea şi utilarea acestora. Așadar, se propune construirea unui centru de radiodiagnostic și radioterapie. La anunțul licitaţiei au răspuns trei ofertanţi, iar câștigătorul final este SC Iodimed SRL cu strânse legături PSD-iste. Nimic neobișnuit până acum și chiar ne bucurăm de intenția conducerii. Un astfel de centru este binevenit în județul nostru.

Dar, acum, știind câștigătorul, am făcut câteva verificări, și asta, trebuie să recunoaștem, datorită fostului edil vâlcean – Emilian Frâncu cel care susține, pe contul personal de socializare, că „pare o mare țeapă” . Ne permitem, în urma verificărlor, în spațiul ce urmează să facem o deschidere a celor ce vom publica despre ”faimoasa și prestigioasa” SC Iodimed SRL.

În primul rând, acest articol este un prim mare semnal de alarmă, ce vine în atenția conducerii CJ Vâlcea, în speță președintelui Constantin Rădulescu, și căruia, cu această ocazie, îi solicităm ca de urgență să rezilieze contractul de concesiune atribuit SC Iodimed SRL. Și încercăm să ne imaginăm, cu greu de altfel, că Rădulescu nu știe cu cine a semnat acest contract și îi dăm o șansă să facă singur verificările pe care noi le-am făcut. După, așteptăm tot la fel de urgent, un comunicat de presă în care să facă public ori rezilierea parteneriatului ori alte lămuriri ce se impun obligatoriu.

Altfel spus, la o simplă căutare pe internet, a celui/celei care reprezintă această societate, se poate observa „prestația de calitate” pe care o asigură în colaborările cu terți. Momentan nu vom publica informațiile cele deja înmagazinate, dar deschidem seria articolelor cu un scurt istoric al SC Iodimed SRL.

Presa din Vrancea ne-a dat o mână de ajutor titrând, în decembrie 2018, despre o achiziție identică a celor de la Iodimed cu cea de la Vâlcea – unde suprafața terenului solicitată este de 1500 mp cu un cost 6-8 milioane de euro, iar la Vâlcea suprafața terenului este de 1472 mp cu un cost tot de 6-8 milioane euro și tot pentru un centru medical de radiodiagnostic și radioterapie.

Primul istoric al SC Iodimed SRL

Societatea primește în județul Neamț număr de ordine la Registru Comerțului – J27/349/2014, CUI 33281018, sediu social în municipiul Piatra Neamț și este societate cu răspundere limitată, dar care este radiată în 7 august 2018 pe motiv de schimbare sediu în alt județ. Noua înregistrare a societății se face în Sector 2 București în 7 august 2018 și primește număr de ordine J40/11373/2018. Atât în prima înregistrare cât și în a doua societatea este reprezentantă de Misăilă Elena-Dinuță. Mai multe detalii despre această „afaceristă” care are deja alt gen de contracte pe piața vâlceană, în altă ediție.

Presa de Vrancea despre SC Iodimed SRL

„Iodimed SRL este o societate înființată în anul 2014, în Piatra Neamț, cu sediul actual în București și cu o istorie „zbuciumată”. De atunci și până acum niciodată nu a făcut vreun profit, chiar dacă în scrisoarea de intenție ne spune cum că are bani mulți de cheltuit și estimează că investiția din Vrancea poate ajunge chiar până la 8 milioane de euro! Iodimed are și o statistică a bolilor oncologice în județul Vrancea. Societatea nu ar fi la prima încercare de acest gen.

În 2014, administratorul și unicul acționar de atunci, Florin-Mircea Nacu, făcea vorbele cu autoritățile din Piatra Neamț pentru o construcție similară pe lângă spitalul din localitate. Era vorba despre „construire sediu birouri, spaţii comerciale, farmacie, cabinete medicale, laboratoare analize medicale”.

Actuala reprezentantă a societății, Elena-Dinuța Misăilă (44 ani) a intrat în Iodimed în 2016, ca administrator al Green Top SRL, astfel că Iodimed era deținută de doi asociați: Nacu și firma respectivă. O lună mai târziu Nacu pleca din societatea Iodimed, păstrând doar funcția de administrator.

Anul trecut, (n.r. – 2017) Nacu a fost revocat și din funcția de administrator, unde apar numele doamnelor Misăilă Elena Dinuța și Misăilă Elena-Mauna (cel mai probabil mama)”.

O insolvență cât o bancrută frauduloasă

Compania Grup Est Security din Piatra-Neamţ, controlată de antrepre­no­rul Dan Gheorghe Misăilă (42 de ani), a intrat, în 2016, în insolvenţă la propria cerere deşi datele financiare arătau că 2015 a fost cel mai bun an pentru business din punctul de vedere al cifrei de afaceri, al profitabilităţii şi al numărului de salariaţi.

Potrivit Ziarului Financiar, compania a terminat anul 2015 cu afaceri de 102 mil. lei, cu aproape 70% mai mari decât în anul anterior, în timp ce profitul s-a dublat la 5,4 milioane de lei, la fel şi numărul de salariaţi, care s-a apropiat de 3.700.

Sub aripa lui Pinalti

În septembrie 2012, ziuanews.ro explica cum s-a umflat Compania Grup Est Security:

Înainte ca Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, să ajungă primar al municipiului Piatra Neamţ, Dan Gheorghe Misăilă era un modest om de afaceri din zonă, care avea o mică afacere de construcţii, mai exact, construia case. După ce Pinalti a ajuns primar, Misăilă s-a remarcat prin construcţia telegondolei din oraş şi, de atunci a intrat în graţiile lui Pinalti, care l-a sfătuit să-şi facă o firmă de pază.

De când beneficiază de protecţia şi susţinerea lui Pinalti, firma de pază a lui Dan Gheorghe Misăilă a început să beneficieze de contracte pe sume foarte mari, iar, cifra de afaceri să-i crească vertiginos prin extinderera business-ului la nivel naţional.

 

În 2009, „Grup Est Security” SRL Piatra Neamţ avea 557 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 13.923.485 de lei, iar profitul declarat la finanţe a fost de 37.346 lei. Anul următor, numărul angajaţilor a crescut cu 85, de la 557, la 642, iar cifra de afaceri a ajuns la 17.241.724 de lei, însă, profitul a crescut substanţial faţă de 2009, ajungând la 181.698 de lei.

 

Dar afacerea lui Dan Gheorghe Misăilă a explodat în 2011, când numărul angajaţilor aproape că s-a triplat faţă de 2009, ajungând la 1.456 de agenţi de pază, iar profitul a crescut de circa 20 de ori. Aşa s-a ajuns ca la cifra de afaceri de 31.278.940 de lei, adică aproape 8.000.000 de euro, să se înregistreze un profit de 3.643.906 lei, ceea ce reprezintă circa 900.000 de euro.

Astfel, „Grup Est Security” SRL Piatra Neamţ asigură paza la Hidrolectrica SA Bucureşti, Compania Naţională a Uraniului, Termoelectrica SA Bucureşti, CEC Bank, Exim Bank, Transelectrica SA, Electrica Distribuţie Transilvania Nord şi Electrica Moldova. Totodată, agenţii de pază ai firmei lui Misăilă asigură pază la mai multe unităţi militare din oraşele Roman, Vaslui, Câmpulung Moldovenesc, Cislau şi Oradea, dar şi a Direcţiilor Silvice Neamţ şi Suceava. Totodată, paza Băncii Italo-Române este asigurată tot de oamenii de la „Grup Est Security” SRL Piatra Neamţ, iar la Societatea Naţională a Sării „Salrom” Bucureşti, firma lui Misăilă figurează ca subcontractant.