Sebastian Burduja, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) pentru funcția de primar al Capitalei, și-a înregistrat candidatura și a depus listele de semnături necesare la Biroul Electoral Municipal București.

Burduja a făcut o intrare spectaculoasă la sediul Biroului Electoral, venind cu motocicleta, însoțit de președintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Am făcut primul pas pentru schimbarea Bucureştiului, o schimbare pe care o aşteptăm cu toţii de ani de zile. Este un moment important pentru toţi bucureştenii, pentru că ei au şansa să aibă un oraş de care să fie mândri, un oraş în care să nu le mai fie teamă să îşi trimită copiii la şcoală din cauza drogurilor, un oraş care să aibă parcuri, pe măsura unei capitale de secol 21, un oraş în care să nu îşi mai piardă timpul preţios în trafic, un oraş în care să o ducem cu toţii mai bine. Este o cursă dificilă, mai sunt puţine zile până la alegeri, este o cursă în patru şi asta înseamnă de fapt frumuseţea democraţiei. Bucureştiul trebuie să dea din nou ora exactă pentru toată România, atât în ceea ce priveşte această competiţie electorală, cât şi în ce priveşte dezvoltarea acestui oraş”, a declarat Burduja.

El l-a provocat direct pe actualul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, la o dezbatere în care să abordeze soluțiile pentru problemele Capitalei.

Sebastian Burduja
SURSA FOTO: Facebook, Sebastian Burduja

Ce spune Sebastian Burduja despre varianta candidatului comun

În timpul depunerii candidaturii sale pentru funcția de primar al Capitalei, sâmbătă, Sebastian Burduja, candidatul Partidului Național Liberal (PNL), a făcut o declarație privind propunerea de susținere a unui candidat comun al coaliției de guvernare la Primăria București. Burduja a subliniat că, deși a fost pusă în discuție această susținere, el nu s-a asociat cu această idee. Acesta a specificat că nu se referă la Cătălin Cîrstoiu, pe care îl respectă, dar a subliniat că nici el, nici PNL, nu au putut fi de acord să susțină unul dintre pretendenții la această cursă electorală.

„S-a pus problema susţinerii unui candidat comun. Eu nu m-am identificat şi nu mă refer la domnul Cîrstoiu, pe domnul Cîrstoiu îl respect şi este un om cu care am colaborat foarte bine. Dar în ultima perioadă nu am putut fi de acord şi nici domnul preşedinte nu a fost de acord şi nici Partidul Naţional Liberal nu a fost de acord să susţină unul dintre pretendenţii din această cursă. Şi este normal să fie aşa, pentru că suntem datori să oferim bucureștenilor o opţiune cu adevărat liberală, aşa cum au avut şansa atâtea oraşe, atâtea comune, atâtea mari municipii din România, unde soluţiile liberale au livrat performanță, au livrat dezvoltare. Românii o duc mai bine. Şi la Oradea, şi la Cluj, şi la Reşiţa, şi la Piatra Neamţ, şi la Suceava, şi în multe alte locuri ale ţării”, a afirmat Sebastian Burduja.

Mai mult, candidatul PNL susține că Bucureștiul suferă de sindromul instalatorului, fapt care nu mai poate să continue.

„Bucureşti e oraşul paradoxurilor. Avem o administraţie la Primăria Generală care spune că nu se poate, care vine şi ne spune parcă are sindromul instalatorului. Cine a lucrat aici? N-am mai văzut aşa ceva. N-am putut să fac nimic în toţi aceştia. M-am trezit acum. Să aşteptăm încă patru ani să se trezească şi în 2028? Nu ne permitem acest lucru”, a mai declarat Sebastian Burduja.

Ce spune Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a subliniat că nu ar fi corect față de Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, să îi fie impus un anumit scor pentru această competiție.

„În acest moment nu ar fi corect faţă de Sebastian Burduja să îi impunem un scor. Se depune candidatura la câteva zile după ce am luat această decizie şi atunci, în funcţie de cum evoluează campania în următoarele săptămâni, vom discuta şi ne vom stabili modul în care vom aborda până la final tot ceea ce se poate întreprinde de către Sebastian Burduja şi echipa lui, tot ceea ce se poate întreprinde de către fiecare filială de sector şi desigur de sprijinul pe care poate să îl primească de la nivelul conducerii PNL. Deci, în acest moment, nu are un scor, un procent stabilit”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat ce scor îi va cere lui Sebastian Burduja la Primăria Capitalei, având în vedere că e întârziată candidatura sa şi nu a fost prima opţiune de candidat, sâmbătă la depunerea candidaturii liderului PNL Bucureşti pentru şefia PMB.