Vladimir Plahotniuc, cel mai important proprietar de presă din Moldova, cel care deține în Moldova postul de televiziune Prime TV, dar și alte instituții media, este interesat de achiziționarea postului românesc, scrie paginademedia.ro.

Potrivit unor surse apropiate tranzacției, prima ofertă a fost deja depusă, iar creditorii au fost anunțați de intenția lui Plahotniuc.

Suma oferită este în jurul valorii de 20 de milioane de lei, ceea ce înseamnă puțin peste patru milioane de euro, potrivit surselor paginademedia.ro.

Vladimir Plahotniuc este cel mai mare mogul de presă din Republica Moldova. Acesta deține șase posturi de televiziune, dintre care două cu acoperire națională, și trei posturi de radio.

De asemenea, la posturile lui Plahotniuc lucrează și oameni de televiziune din România precum Cristian Tabără, care este moderator la Publika TV și Dan Negru, care prezintă Deal or not Deal și Roata norocului la canalul generalist Prime.

De ce se vinde Prima TV

Compania se află în dificultate, după cum recunosc cei care se ocupă de vânzare.

În anul 2015, Prima TV a intrat în procedura insolvenței, pentru ca activitatea să fie reorganizată, iar în 2017, creditorii au aprobat un plan de reorganizare care prevede inclusiv opțiunea de business transfer.

În luna mai 2019, compania și creditorii acesteia au decis să acorde mandat exclusiv de vânzare către PwC România pentru finalizarea unei posibile tranzacții.

Adunarea Creditorilor Prima TV aprobase, în urmă cu câteva luni, vânzarea televiziunii către omul de afaceri Adrian Tomșa, proprietar al Look TV, însă tranzacția a fost anulată în ultimul moment.