Dispar chioșcurile abandonate de pe străzile din Sectorul 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a demarat o acțiune de eliberare a spațiului public prin îndepărtarea fostelor chioșcuri de ziare și alte construcții mici care de ani buni zac în paragină pe străzile sectorului. Aceste foste puncte comerciale, în mare parte închise și nefuncționale, ocupă inutil domeniul public, fără a aduce vreun beneficiu comunității.
Negoiță a explicat că, în trecut, aceste chioșcuri erau locuri de vânzare a presei, însă odată cu dispariția ziarelor tipărite de pe piață, ele au rămas înțepenite pe trotuare, fără să fie scoase sau transformate. În plus, aceste construcții nu plăteau taxe sau alte forme de impozitare, ceea ce a reprezentat o problemă pentru administrație.
Echipele primăriei Sectorului 3 au început deja ridicarea acestora
Într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook, edilul a prezentat imagini cu echipele primăriei care au început deja să ridice astfel de maghernițe. Doar în prima noapte a intervenției au fost demontate zece astfel de chioșcuri, iar până la sfârșitul săptămânii numărul lor va ajunge la aproximativ 60.
”Am scos o grămadă și vom mai scoate. În seara asta, avem 10 bucăți pe care le scoatem și până la finalul săptămânii sper să mai scoatem vreo 50 de astfel de chioșcuri, maghernițe care arată groaznic.
Încercăm să eliberăm domeniul public și să eliminăm cât mai multe astfel de buticuri sau chioșcuri, cum li se mai zice, care nu au nicio noimă”, spune acesta.
Robert Negoiță le-a pus gând rău și duzilor și corcodușilor
Robert Negoiță nu ezită să exprime ferm opinia sa despre copacii din oraș: duzii și corcodușii nu sunt potriviți pentru mediul urban, iar în Sectorul 3 vor fi înlocuiți cu specii considerate mai potrivite pentru spațiile publice. Edilul este nemulțumit de problemele pe care le generează acești arbori, mai ales în privința curățeniei și aspectului stradal.
Într-un mesaj video postat pe Facebook, primarul a subliniat că mizeria cauzată de duzi și corcoduși face dificilă menținerea ordinii și igienei în sector. El consideră că aceste specii sunt inadecvate pentru un oraș modern și civilizat, iar exemplul nu se regăsește în alte capitale sau metropole europene.
Negoiță a propus înlocuirea acestor copaci cu variante care aduc beneficii reale în mediul urban: platan, tei, mesteacăn, plop canadian sau stejar. Aceste specii sunt apreciate pentru capacitatea lor de a produce oxigen și de a contribui la un aer mai curat, fără a crea dezordine în jur.
Bună ziua! Chiar dacă unii s-or supăra de opinia mea, n-am cum să n-o fac publică încă o dată, pentru că am mai spus-o de nenumărate ori.
Și anume că, nu au ce căuta corcodușii și duzii în oraș. N-am văzut în nicio țară civilizată așa ceva. N-am văzut nicăieri într-o lume civilizată așa ceva. N-au ce căuta!
Uitați-vă ce mizerie e pe jos. Uitați-vă cum arată, nu avem cum să menținem curățenie cu așa ceva. Ăștia trebuie scoși, dați afară, să punem în loc copaci urbani gen platan, tei, mesteacăn, chiar și plop canadian, stejar.
Dar nici într-un caz așa ceva. Avem atâtea soiuri de copaci care se pretează pentru oraș, care să ne dea oxigen, să facă aerul mai curat. Nu aceste mizerii de corcoduși sau de duzi.
La un oraș cât mai curat!