Război pe față între cele mai mari partide din România cu mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare.

Se taie aceste pensii?

Scandalul a pornit după ce șeful PSD, Marcel Ciolacu a declarat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. Apoi, Ciolacu a fost copiat și de Dan Barna, care a precizat că parlamentarii USR vor renunța și ei prematur la mandate pentru a nu primi aceste pensii speciale.

Chiar dacă au demisionat, cei doi lideri nu au scos o vorbă despre o lege care ar trebui să interzică pensiile speciale. În acest sens, europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan a declarat că anunțul făcut de liderii PSD și USR este o modalitate prin care încearcă, practic, să tragă pe sfoară electoratul.

„Unu, pensiile speciale au fost introduse de catre PSD, PSD impreuna cu UNPR. Singurii care au incercat eliminarea pensiilor speciale in ultimii 12 ani de zile au fost guvernul domnului Emil Boc – a fost singurul care si-a permis si a intrat intr-o coliziune puternica cu asociatii profesionale, cu oameni din intelligence, cu rezervisti. Singurul care a facut asta a fost Emil Boc si trebuie spus acest lucru, care a venit si a spus: toate pensiile din Romania se platesc pe contributivitate”, a declarat Rares Bogdan, conform B1TV.

Rares Bogdan s-a referit și la gestul celor de la USR despre care a spus că nu-l înțelege. „Mă intristeaza, ma mahneste faptul ca intr-un demers absolut politicianist, absolut propagandistic, absolut populist se alatura Partidul Social Democrat si Uniunea Salvati Romania. „Cunosc bine Uniunea Salvati Romania, ii cunosc pe oamenii de acolo, ii stiu pe multi dintre ei, sunt oameni de buna credinta si nu imi place nici ca ne ataca zi de zi, nici ca nu cunosc Codul administrativ”, a mai declarat Rareș Bogdan.