UPDATE 15:20
Ministerul Transporturilor a anunţat, astăzi, că ministrul de resort, Ovidiu Silaghi, a semnat ordinul de încetare a preluării atribuţiilor funcţiei de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) de către doamna Daniela Drăghia confirmând informaţiile publicate de capital.ro

"Tot prin ordin de ministru preluarea atribuţiilor funcţiei de director general al CNADNR va fi asigurată de către domnul Ionuţ Maşala, în prezent director general adjunct economic în cadrul companiei", se arată în comunicatul remis de instituţie.

Drăghia a fost numită în funcţie în primăvara anului trecut, perioadă în care  la conducerea Ministerului Transporturilor se afla Anca Boagiu. Anterior, Drăghia a ocupat postul de director adjunct pentru proiectele cu finanţare externă.

Surse din interiorul ministerului dezvăluie că noua conducere a Ministerului Transporturilor dorește să schimbe traseul rutier al Coridorului IV Pan-European astfel încât tronsonul Sibiu-Pitești să fie înlocuit cu ruta Sibiu-Făgăraș-Comarnic-Ploiești.

Autostrada Sibiu-Pitești este singurul tronson al Coridorului IV Pan-European pentru care sursa de finanțare nu a fost stabilită. Mia mult, Finanțarea pentru acest tronson Sibiu-Pitești este foarte dificilă din cauza costurilor extrem de ridicate, estimate la circa 3 miliarde de euro.
<script type="text/javascript" src="https://www.b1.ro/embed.js?id=19458"></script>