Situație din ce în ce mai tensionată între Israel și Cisiordania. Ministrul israelian al apărării a spus că armata trebuie să fie pregătită pentru eventualitatea anexării anumitor părți din Cisiordania.

Se schimbă harta lumii

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, i-a dat dispoziția șefului Statului Major, Aviv Kohavi, să fie pregătit în eventualitatea anexării așezărilor evreiești din Iudeea și Samaria și a Văii Iordanului, în conformitate cu planul de pace american al Administrației Donald Trump.

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a spus la o reuniune a facțiunii parlamentare Albastru Alb că armata trebuie să fie pregătită pentru eventualitatea anexării anumitor părți din Cisiordania. În acest sens a discutat cu șeful Statului Major, Aviv Kohavi. Gantz a declarat că planul de pace al președintelui Trump este o oportunitate pentru stabilirea granițelor permanente.

Gantz, care este și premier alternativ, a spus că el și premierul Benjamin Netanyahu au fost în legătură cu guvernul american pentru a promova implementarea planului de pace. În același timp ,este importantă menținerea tratatelor de pace cu Iordania și Egiptul, se acționează pentru promovarea planului în paralel cu protejarea intereselor strategice, cooperarea cu statele din regiune asigurând securitatea cetățenilor Israelului, conform Radio România.