Mai cocret, guvernul dorește ca țara să fie promovată cu numele său oficial, Netherlands (Țările de Jos). Nu mai vor ca țara să fie cunoscută ca Olanda, care este doar o provincie a țării.

Se fac schimbări la nivel național. Potrivit The Guardian, acest subiect a fost dezbătut cu liderii locali de business, cu organizațiile de turism și cu guvernul central. Campania de rebranding național va fi lansată la sfârșitul anului.

Oficialii doresc ca străinii să-și schimbe percepția asupra țării lor. Olanda este asociată cu droguri, dar și cu Districtul Roșu din Amsterdam. Numele de Netherlands (Țările de Jos) va fi folosit și la Eurovision, care va avea loc la Rotterdam, în mai 2020, dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

“Vrem să prezentăm țara ca fiind una deschisă, inovativă și inclusivă. Vrem să modernizăm această abordare.”, a spus un purtător de cuvânt al ministrului de externe.

Olanda de Nord și de Sud sunt două provincii situate în vestul coastei Țărilor de Jos. Aici se află Amsterdamul și Rotterdamul. În secolul 17, s-a numit Republica Olanda, iar în anul 1815, după înfrângerea lui Napoleon în Bătălia de la Waterloo, a fost denumită Netherlands, denumire care vine din olandezul Neder-landen (adică țările de jos.

Capitala Amsterdam este una dintre cele mai vizitate capitale în 2019.