În 2018, Zuckerberg anunța că vrea să creeze un board independent al cărui scop ar fi monitorizarea activității de pe platformă. Acesta ar avea autoritate extrem de mare în companie, pentru că deciziile sale ar putea fi luate chiar și în ciuda termenilor și condițiilor de pe platformă și chiar și în ciuda lui Mark Zuckerberg.

Astfel, în cazul în care un utilizator consideră că o postare a fost eliminată fără un motiv întemeiat de pe platformă, acesta poate face apel către acest board independent. În cazul în care acesta decide să anuleze decizia Facebook, această decizie ar fi cea finală, chiar dacă Zuckerberg sau oricine altcineva din companie nu este de acord cu ea.

Pentru această decizie, compania ar pune la bătaie aproximativ 130 de milioane de dolari, aceștia reprezentând fonduri suficiente pentru primii șase ani.

Cum vor fi afectați utilizatorii?

În noiembrie 2018, Mark Zuckerberg scria pe blogul companiei despre dificultatea „controlării” unei comunități de două miliarde de utilizatori. De aici a pornit ideea înființării unui board independent de restul companiei care să contribuie la bunăstarea lucrurilor de pe platformă.

„Scopul acestui organism ar fi să mențină principiul de a da voce oamenilor, recunoscând totodată realitatea păstrării în siguranță a oamenilor”, menționa Zuckerberg.

Pentru utilizatori, opțiunea ar fi foarte utilă în cazul în care se simt nedreptățiți în legătură cu deciziile luate de Facebook care privesc activitatea lor pe platformă.

Astfel, în cazul în care o postare a unui utilizator este ștearsă de pe platformă, acesta poate face un apel către companie.  De asemenea, dacă utilizatorul nu este mulțumit de rezultat, acesta poate apela apoi la acest board independent, pentru o părere obiectivă într-o anumită situație.