Se schimbă actele de identitate? USR PLUS tocmai a făcut propunerea

Potrivit informațiilor susținute de către Dan Barna, această schimbare ar rezulta într-o „participare la vot mult mai flexibilă și mult mai firească”.

„Un alt element important pe care-l vom discuta la coaliție și-l vom propune colegilor noștri, este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea pe identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiționată de existența domiciulului pe respectiva carte de identitate”, a transmis Dan Barna, copreședintele USR PLUS.

Totuși, Dan Barna nu a dat informații suplimentare despre cum s-ar putea implementa o astfel de schimbare.

Dan Barna, despre buletinele electronice

Anterior, Dan Barna a vorbit și despre buletinele electronice, la lansarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Acesta a făcut o glumă despre românii care nu privesc cu ochi buni noile buletine.

Așadar, Dan Barna a încercat să facă o glumă la adresa celor care nu privesc cu ochi buni noile buletine, dar momentul ales nu a fost unul prielnic.

„La capitolul transformare digitală, o să spun o singură cifră, 8,5 milioane de cetățeni vor avea carte de identitate electronică. Este un pas important pe care îl facem spre digitalizare, nu ne fură nici sufletele, nici nu ne pervertește celulele, ci pur și simplu ne așează într-o logică funcțională și ne simplifică viața de zi cu zi”, a precizat vicepremierul Dan Barna, în timpul conferinței de presă, la lansarea PNRR.