PSD contrează dur Guvernul PNL din Parlament. Dacă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că ar trebui prelungită starea de alertă, social democrații se opun vehement. De altfel, PSD, ProRomânia și ALDE au spus în bloc că nu vor vota prelungirea. Astfel, aceasta nu va avea nicio șansă să treacă în Parlament.

Se ridică starea de alertă

Marcel Ciolacu a anunţat clar că PSD nu va vota pentru prelungirea stării de alertă. Totuși, șeful interimar al PSD a venit cu o propunere șoc. Se va da lege în Parlament. Liderul social-democrat a anunţat că există soluţii în privinţa protejării populaţiei, cum ar fi o lege specială prin care oamenii să fie obligaţi să poarte măşti în spaţiile închise.

„Ministrul Sănătăţii a făcut un anunţ neserios. În primul rând nu anunţi la televizor că ‘noi ne-am gândit că vom prelungi starea de alertă’ fără explicaţii, nu neapărat nouă, politicienilor, ci românilor. Guvernul trebuie să intre într-un parteneriat cu românii şi să explice.

Statisticile arată că nu mai este necesară prelungirea stării de alertă. Există şi alte abordări. Putem face o lege specială, de exemplu, pentru obligativitatea purtării măştilor în spaţiile închise. Nu mai vrem să participăm la acest joc.

E clar că este un joc politic şi de fapt se urmăreşte acelaşi sistem de achiziţii publice directe, sub masca acestei stări de alertă”, a declarat Marcel Ciolacu, anunță RTV.

PSD, ProRomânia și ALDE au majoritate în Parlament. Dacă fac front comun, prelungirea stării de alertă nu are nicio șansă să fie votată.