Se ridică aceste restricţii?! Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că suporterii ar putea reveni pe stadioane peste aproximativ 2-3 luni dacă rata de infectare cu COVID-19 scade.

“Chiar ieri am avut o discuţie bună cu domnul Voiculescu şi domnul Burleanu. Avem două variante. Dacă cifrele arată bine (n.r. – rata de infectare la nivel naţional), cred că în 2-3 luni putem să începem (n.r. – să deschidem stadioanele pentru public).

O veste bună după discuţia cu Ministerul Sănătăţii este schimbarea testelor PCR cu cele antigene (n.r. – rapide) pentru sportivi. Şi vom începe cu sporturile pe echipe, fotbal, rugby, handbal şi celelalte, pentru că ele au cele mai mari costuri”, a spus Novak.

Se ridică aceste restricţii?! Ministrul a precizat că dacă ar depinde numai de el, stadioanele s-ar deschide imediat

“Vreau să fie un pas sigur, să nu se întoarcă împotriva noastră. Dacă ar depinde de mine, de azi am deschide (n.r. – stadioanele pentru public). Ce pot să garantez este că am toată deschiderea şi bunăvoinţa pentru a aduce cât mai repede suporterii pe stadioane”, a menţionat noul ministru al Tineretului şi Sportului.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a avut, luni, o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în scopul elaborării şi emiterii unui nou ordin comun care să reglementeze condiţiile revenirii spectatorilor la competiţiile sportive.

Competiţiile sportive din România se desfăşoară fără spectatori în tribune din primăvara anului 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Ministrul Tineretului și Sporturilor a avut luni o întâlnire cu ministrul Sănătății

Potrivit ultimelor informații făcute publice, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a avut, luni, o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Aceștia au purtat o serie de discuții în scopul elaborării şi emiterii unui nou ordin comun care să reglementeze condiţiile revenirii spectatorilor la competiţiile sportive.

Mai exact, iubitorii de sport s-ar putea întoarce în curând în tribune, în siguranță, imediat după ce condițiile vor fi stabilite.

“La sediul Ministerului Sănătăţii a avut loc astăzi o întâlnire la care au participat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, alături de subsecretarul de stat Cristian Ghiţă, în scopul elaborării şi emiterii unui nou ordin comun al celor două ministere”, a precizat MTS într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim