România se bucură de o nouă veste. Potrivit ultimelor informații făcute publice, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a avut, luni, o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Aceștia au purtat o serie de discuții în scopul elaborării şi emiterii unui nou ordin comun care să reglementeze condiţiile revenirii spectatorilor la competiţiile sportive.

Mai exact, iubitorii de sport s-ar putea întoarce în curând în tribune, în siguranță, imediat după ce condițiile vor fi stabilite.

“La sediul Ministerului Sănătăţii a avut loc astăzi o întâlnire la care au participat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, alături de subsecretarul de stat Cristian Ghiţă, în scopul elaborării şi emiterii unui nou ordin comun al celor două ministere”, a precizat MTS într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

Veste pentru toată România

În ceea ce privește temele analizate în cadrul întâlnirii celor doi miniştri, acestea au vizat atât implementarea unor proceduri rapide pentru testarea sportivilor, cât și crearea unui cadru care să protejeze spectatorii în timpul meciurilor.

„- Posibilitatea implementării unor proceduri mai rapide şi mai puţin costisitoare pentru testarea sportivilor.

– Necesitatea de a crea un cadru clar pentru revenirea spectatorilor la competiţiile sportive, strict reglementat, astfel încât sănătatea participanţilor să nu fie pusă în pericol, precum şi condiţiile în care vom putea avea spectatori în tribune la meciurile din cadrul EURO 2020.

-Informare asupra stadiului în care se află procesul de vaccinare a sportivilor din loturile naţionale şi olimpice”, mai precizează sursa citată.

În prezent, toate competiţiile sportive din România se desfăşoară fără spectatori în tribune din primăvara anului 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Rămâne de văzut când se vor putea întoarce spectatorii în tribune și când se vor putea bucura din nou de meciurile cu sportivii lor favoriți.