Hotelul Lido, din centrul Capitalei, se va redeschide, după ce grupul Phoenicia a investit 5 milioane de euro în renovarea sa.

Lido a fost unul dintre simbolurile Bucureștiului interbelic, dar și locul unde se putea respira aer occidental în perioada comunistă. Piscina sa exterioară, cu valuri artificiale, a putut fi văzută în zeci de filme din anii 1970-1980, care doreau să arate că în România se trăiește la nivel occidental.  Și această piscină va fi repusă în funcțiune.

 

Noile camere din hotel Lido, acum în lanțul Phoenicia

 

“După un amplu proces de renovare prin intermediul căruia s-a îmbinat eleganța perioadei interbelice cu ceea ce reprezintă confortul zilelor noastre, hotelul Lido îşi redeschide porţile pentru a-şi primi oaspeţii. Hotelul va fi clasificat la patru stele și va fi denumit Lido by Phoenicia, având 115 camere, dintre care 18 apartamente. În interior au fost păstrate unele elemente originale, precum liftul, tavanul din unele camere și treptele. Dispune de 2 restaurante – Restaurant Lido şi Lido’s Brasserie & Bar, 2 Săli de conferinţă, sală de fitness şi masaj. “, transmite un comunicat al Phoenicia.

Grupul Phoenicia, controlat de familia Murad, deține mai multe hoteluri cunocute, în București și pe Litoral. Recent, grupul a achiziționat un alt complex hotelier-simbol în perioada comunistă, Panoramic- Belvedere-Amfiteatru, din Olimp.