Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL responsabil cu politicile de sănătate, a ieșit marți la rampă cu un mesaj extrem de dur la adresa PSD. Bușoi îi acuză pe social-democrați că vor să creeze un sentiment de frică și frustrare în rândul cetățenilor și lansează în acest scop numeroase fake news.

Iar ultima șarjă ar fi legată de așa-zisa privatizare a serviciilor de sănătate pe care spune PSD că ar dori să o realizeze Guvernul liberal, arată vicepreședintele PNL.

”Nu este un proces de privatizare”

”După ce timp de trei ani și-a bătut joc de promisiunile făcute și de sănătatea românilor, PSD a inundat spațiul public cu o șarjă de fake news-uri, mințind și manipulând opinia publică.

Reforma pe care o propun Guvernul liberal și ministrul Sănătății are în vedere câteva principii majore: pacientul, în centrul politicilor de sănătate și lărgirea ariei de servicii medicale, astfel încât să existe o concurență serioasă între sistemul public și cel privat.

În acest mod va crește calitatea serviciilor, iar cetățeanul va avea mai multe opțiuni și va putea alege în cunoștință de cauză unde să se trateze. Nu este un proces de privatizare”, a explicat Cristian Bușoi pe Facebook.

Responsabilitate mare pentru PSD

”PSD știe foarte bine acest lucru, dar vrea să creeze un sentiment de frică și frustrare în rândul cetățenilor, sperând ca în acest fel să câștige puncte electorale.

În ultimii ani s-au promis spitale regionale și nu s-a ridicat niciunul. Politicile în domeniul sănătății au fost zero. Suntem din nou țara care are cea mai ridicată rată a mortalității din cauze tratabile dintre toate state #UE, conform raportului “Starea Sănătății în Uniunea Europeană – România, Profilul de sănătate al țării 2019.

PSD are o responsabilitate mare pentru modul în care arată astăzi Sănătatea. Anii în care au stat la guvernare au dus la o înrăutățire a sistemului. În loc să aibă bunul simț și să vină să contribuie cu idei la propunerea de reformă, ei promovează minciuni și fake news-uri”, acuză vicepreședintele PNL.

Minciuni și manipulări

”Să fie foarte clar! Nu se schimbă nimic în ceea ce privește accesul pacienților la analize și investigații imagistice. Nu se va reduce accesul la Programele de sănătate, ci dimpotrivă, se lărgește prin accesul mai ușor al centrelor private.

În plus, va exista o presiune suplimentară pe spitalele publice să crească calitatea serviciilor și să îmbunătățească atitudinea fața de pacient.

Ați ajuns prea departe cu minciunile! Opriți fake news-urile! Românii au nevoie de politici publice, de dezbateri, de un sistem medical performant, nu de minciuni și manipulări”, se mai arată în mesajul publicat de Cristian Bușoi.