Compania Iveco Defence Vehicles, o subsidiară a grupului CNH Industrial N.V., a anunţat că a semnat la sfârşitul anului trecut cu Ministerul Apărării Naţionale o primă comandă pentru 942 de camioane. Tranzacţia face parte dintr-un acord cadru care prevede livrarea a peste 2.900 de camioane, conform unui comunicat postat pe site-ul CNH Industrial.

Primul lot de 942 de camioane va fi livrate în decurs de patru ani, începând din 2020. Contractul cadru include patru tipuri de platforme din gama de camioane Iveco Defence Vehicles: 4×4, 6×6, 8×8 şi 8×8 Prime Mover, care vor fi livrate în 16 versiuni diferite, dintre care aproximativ o treime vor fi echipate cu o cabină blindată.

Potrivit companiei, această comandă este o dovadă a derulării cu succes a precedentelor două contracte pentru 57 de camioane în 2015 şi 173 în 2017 şi contribuie la consolidarea relaţiei între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Iveco Defence Vehicles.

După cum transmite dcbusiness.ro, Grupul CNH Industrial N.V. este un lider mondial în sectorul bunurilor de capital, regrupând mărci de renume precum Case IH, New Holland Agriculture şi Steyr pentru tractoare şi echipamente agricole, Iveco pentru vehicule comerciale, Iveco Bus şi Heuliez Bus pentru autobuze, Magirus pentru vehicule destinate combaterii incendiilor şi Iveco Defence Vehicles pentru vehicule militare.

Acest contract subsecvent are o valoare de peste un miliard de lei, fără TVA, se va derula pe o durată de 4 ani şi prevede achiziţia unui număr de 942 de platforme.

„Furnizorul are obligaţia ca produsele livrate în baza contractului subsecvent să fie realizate în facilităţi integrate în industria de profil din România, în conformitate cu Planul de realizare a capabilităţilor privind nivelul de implicare a industriei naţionale în realizarea produselor şi asigurarea suportului logistic integrat pe toată durata de viaţă a acestora”, arată MApN într-un comunicat.

Valoarea obligaţiei de compensare asumată de furnizor (offset) este de cel puţin 80% din valoarea, fără TVA, a contractului. „Capabilităţile privind nivelul de implicare a industriei naţionale în realizarea produselor se vor realiza în baza acordului de compensare, ce se va încheia de către IVECO Defence Vehicle SPA Italia cu OCATS (Oficiul de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială) în baza OUG nr. 189/2002”, menţionează MapN.