La rândul să, folia de aluminiu este nelipisită din orice bucătărie. Foaia conducătoare de căldură poate reduce drastic timpul de gătit și murdăria de pe aragaz. Este însă indicat să folosim folie de aluminiu în aparate mai mici, cum ar fi friteuza cu aer cald?

Friteuzele care au la bază prepararea alimentelor prin circularea aerului cald conferă avantaje reale din foarte multe puncte de vedere, și tot mai mulți oameni le folosesc, potrivit Allrecipes.

Conform sursei citate, este sigur să folosim folie de aluminiu în friteuza cu aer. Ba chiar, aceasta poate facilita gătitul preparatelor în friteuza cu aer.

Uitați, așadar, toate grijile cu privire la arderea friteuzei cu aer și concentrați-vă pe modurile în care folosirea foliei de aluminiu poate ajuta. Și asta pentru că introducerea foliei de aluminiu în friteuză va reduce murdăria pe care o lasă preparatul și va reduce semnificativ timpul de curățare. Petele de grăsime și sosurile lipicioase nu vor mai fi o problemă.

Cum se folosește folia de aluminiu în friteuza cu aer

Mai întâi, verificați manualul de instrucțiuni al modelului de friteuză cu aer cald. Firma care a realizat-o ar putea să fi inclus sfaturi despre cele mai bune modalități de utilizare a foliei de aluminiu. De asemenea, puteți afla mai multe lucruri pe care trebuie să le evitați.

Cum să o introduceți

Îndoiți părțile laterale ale foliei de aluminiu, astfel încât să fie mai mici decât vasul interior și să se potrivească perfect.
Introduceți folia sau înfășurați-o în jurul părții pe care doriți să o acoperiți.

Nu așezați folie peste ventilator sau peste un element de încălzire. Asta va bloca fluxul de aer și căldura și va împiedica dispozitivul să gătească corect.

Când să folosiți folie de aluminiu

Adăugarea foliei de aluminiu în friteuza cu aer este recomandată mai ales pentru alimentele care sunt predispuse să se lipească, cum ar fi ouăle. De asemenea, este bună pentru reducerea timpului de curățare a friteuzei, după ce am gătit aripioare de pui, care se pot lipi cu ușurință, sau resturile unor alimente care s-au gătit excesiv.