Violeta Alexandru vine cu vești bune pentru români. Ministrul Muncii a anunțat majorarea pensiilor, dar și a alocațiilor în anul ce urmează. Astfel, potrivit ministrului alocațiile copiilor  urmează să fie  majorate cu 20%.

„Vor creşte. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creşterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creştere care să acopere 100% rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut pe economie.

Acest lucru constituie baza de plecare în discuţiile cu ceilalţi parteneri, pentru că suntem într-o coaliţie în acest moment şi deciziile le luăm împreună”, a spus la RFI Violeta Alexandru.

În ceea ce privește modul în care creșterea va fi realizată, potrivit ministrului, majorarea va fi făcută în mod etaipzat, „pentru a putea face faţă bugetul acestei solicitări de dublare a alocaţiilor”.

„Va fi o creştere la începutul anului viitor, a doua creştere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor şi ultimele două, peste doi ani. Prin urmare, poziţia PNL este foarte clară, de creştere atât a pensiilor, cât şi a alocaţiilor, cu o abordare echilibrată şi bazată pe situaţia economică existentă, în sensul de creştere a numărului de salariaţi, pentru că de pe urma muncii lor şi a contribuţiilor pe care le plătesc aceşti oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligaţii, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliţie, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalţi parteneri”, adaugă Alexandru.

Cu cât cresc pensiile

Totodată, Violeta Alexandru a menționat că pensiile vor crește și ele, la fel ca și alocațiile, cu 20% la începutul anului ce urmează, și cu încă 20% la jumătatea anului 2021. De asemenea, ea le-a promis pensionarilor că în următorii ani, pensiile vor continua să crească.

„Prima poză a încasărilor la buget o avem la finalul acestui an, când se pregăteşte bugetul pentru anul viitor. În funcţie de această situaţie, pentru că toate plăţile se fac funcţie de încasările la buget, Ministerul Finanţelor va avea o comunicare publică concretă vizavi de cuantumul creşterii, mă refer la pensii.

Pentru alocaţii, cum ştiţi, creşterile sunt deja prevăzute în Ordonanţa pe care am modificat-o pe acest subiect, 20% la începutul anului şi încă 20% la jumătatea anului şi la fel şi peste doi ani (…). Liberalii sunt oameni responsabili, care nu vând iluzii, promit lucruri, până nu se verifică cu temeinicie situaţia încasărilor la buget”, conchide ministrul Muncii.