Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a dat marea veste. Aceasta a anunțat că Guvernul va crește într-adevăr alocațiile, însă acest lucru nu se va întâmpla brusc, ci în etape.

Totodată, ministrul a mai precizat că se fac eforturi constante pentru a găsi resursele necesare pentru o creștere cât mai eficientă a alocațiilor.

„Vreau să asigur pe toată lumea că Guvernul va creşte alocaţiile. Toate creşterile de alocaţii de până acum s-au făcut la iniţiativele PNL. Suntem în lucru cu un proiect de urgenţă. Este adevărat că ministrul Finanaţelor a avut o prima discutie cu mine si cu premierul.

Ne indreptam spre o creştere etapizata de sută la sută. Ce vă pot spune e că se fac eforturi sa gasim toate sursele pentru a completa o crestere mai eficienta a alocaţiilor”, a spus Violeta Alexandru la Realitatea Plus.

Se măresc alocațiile de la 1 august

În ceea ce privește data la care alocațiile vor fi majorate, ministrul Muncii a precizat că data de 1 august este cea dorită, iar discuțiile continuă pentru ca acest lucru să se și întâmple.

Noi vrem să ne încadrăm la termen: 1 august, alocații mărite. Mâine continuăm dicuțiile și ne îndreptăm către un scenariu de creștere etapizată. Sperăm să ajungem la un echilibru în buget, pentru că avem și alte creșteri”, a mai explicat Violeta Alexandru.

Legat de atacurile social democrațiilor la adresa liberalilor pe tema alocațiilor, Alexandru a precizat că PSD-ul ar vrea să ”câștige electorat” prin aceste atacuri asupra PNL-ului.

”Este o determinare a PNL să crească alocațiile. PSD a simțit că această temă este una din care ar putea câștiga electorat și au făcut în sensul lor, de a se dubla. E un festival de majorări. Nu au cea mai mică responsabilitate să vadă care sunt nevoile bugetului”, a mai spus ministrul Muncii.