Se introduce vaccinarea obligatorie în România? Raed Arafat tocmai a făcut anunțul: Cei mai mulți dintre ei sunt nevaccinați

Vineri seara, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că legea vaccinării obligatorii va intra în dezbaterea Parlamentului, ea fiind acum discutată la Ministerul Sănătății.

Raed Arafat spune că peste 60% dintre angajații din sistemul sanitar sunt nevaccinați. Secretarul se stat spune că în această categorie intră medici, asistente și infirmiere.

”Avem și de la Ambulanță, și de la SMURD, și de la ISU nevaccinați. Oricât am vorbit, oricât am sfătuit nu au vrut. Media celor vaccinați este un pic peste cea națională (n.r. un pic peste 30%). E o discuție la Ministerul Sănătății, vrem să introducem vaccinarea obligatorie prin lege, și pentru cadrele IGSU și pentru cei ai aviației, la alternativă cu testele.

Au ascultat doar de cei care spuneau de ce să nu se vaccineze. E o chestiune care trebuie prin lege, doar prin lege. Fie se vor vaccina, fie se vor testa.”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Vaccinare coronavirus, 8 octombrie

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că 67.252 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În cursul zilei de vineri, 30.941 de persoane și-au început schema de imunizare, 4.234 s-au prezentat pentru rapel, în timp ce 32.077 de persoane s-au vaccinat cu cea de-a treia doză.

În ceea ce privește preferințele vaccinului, 16.655 de persoane au ales vaccinul Johnson & Johnson, 13.878 de persoane au ales Pfizer, 394 Moderna și 14 AstraZeneca, pentru prima doză de vaccin.

Pentru cea de-a treia doză de vaccin s-au folosit 30.947 de doze Pfizer și 1.130 de Moderna.

De la începutul campaniei de vaccinare, 5.730.849 de persoane au fost imunizate, în timp ce 5.506.267 au primit schema completă. Pe de altă parte, 322.993 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia.