Constănțenii își pot lua la revedere de la ieșirile la restaurant și de la distracțiile în cluburi, începând cu ziua de vineri. Din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, CLSU a decis să suspende activitatea în localurile publice. Municipiul Constanța a ajuns, joi, la o incidență de infectare de 9,62 la mia de locuitori.

„În municipiul Constanţa incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus este în creştere, motiv pentru care Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Constanţa s-a întrunit astăzi pentru a decide ce măsuri se vor impune a fi respectate în perioada următoare”, a transmis Primăria Constanţa.

CLSU (Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă ) a decis să completeze hotărârea din 10 octombrie, introducând un articol care se referă la activitatea cu publicul a operatorilor economici. Decizia se bazează pe anexa 3, articolul 6, punctul 11 din HG 1090/2021. Acesta prevede că:

„Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05:00-02:00 în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată Ia 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Activităţile  sunt  interzise  la nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.”

Incidenţa cazurilor de infectare cu virusul COVID-19, în municipiul Constanţa, este, joi, de 9,62 la mia de locuitori.