Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea ca Bucureștiul să intre în carantină.

„Când indicele va fi peste 3, se va introduce carantina. Dacă indicele este peste 3 din cauza cazurilor din spitale, din centrele de bătrâni, se carantinează instituțiile respective, nu localitatea”, a declarat Nelu Tătaru joi seară.

Anunțul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi 24, că România ar putea beneficia de 1.290.000 de doze din noul vaccin anti-COVID în luna decembrie, atunci când este așteptată prima a tranșă de 30 de milioane de doze la nivelul Comunității Europene. Nelu Tătaru a subliniat că în acest moment există șapte firme diferite care lucrază la un vaccin.

„Sunt șapte firme în acest moment care lucrează la vaccin. Printre ele se află Oxford, AstraZeneca și Sanofi. Ei sunt cei mai avansați. La nivelul Comunității Europene sunt contracte făcute cu două din aceste șapte firme care și-au prezentat serviciile. S-ar putea în decembrie, ianuarie să avem prima tranșă de 30 de milioane de doze la nivelul Comunității Europene. Noi beneficiem de acel 4%, adică 1.290.000 de doze pe care să le dăm la grupele de risc și în general la persoanele expuse, cum este personalul medical”, a mai explicat ministrul Sănătății.

Când vom avea vaccinul în România

„Se lucrează. Sper ca în a doua jumătate a anului viitor să putem avea acest vaccin, dar până atunci trebuie să trecem cu precauție peste tot ce înseamnă primul val al pandemiei”, a adăugat acesta.

Ministerul Sănătății a finalizat distribuirea unei tranșe de 70.000 doze de vaccin anti-gripal pentru acest sezon! Ministerul le recomandă celor care nu sunt în situație de risc să cumpere vaccinul.

Ministerul anunță că a finalizat distribuirea unei noi tranșe de 70.000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani la care este recomandată vaccinarea.

„Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți”, anunță Ministerul Sănătății.