Andrei Caramitru, fostul consilier economic al președintelui USR, Dan Barna, a ieșit din nou joi la rampă cu o declarație care a stârnit controverse.

Astfeș, Caramitru a postat pe FB un mesaj în care cere pe un tom imperios ca totă lumea să fie datoare la plată în contul contribuțiilor de sănătate, chiar și cei care nu au un loc de muncă.

Mai mult, pensionarii și părinții care ”au copii în plus” ar trebui obligați, conform viziunii lui Andrei Caramitru, să plătească CASS.

Economistul nu a precizat exact ce înseamnă sintagma ”copii în plus” și cine ar trebui să stabilească până la ce număr de copii nu se plătește extra- CASS, fiind preocupat să își continue războiul cu ”utopiile imbecile socialiste”.

”Nu înțeleg matematica de bază”

”Le dau un sfat socialiștilor care nu înțeleg matematică de bază (adică toți). Cei care urlă împotriva sistemului de sănătate privat. Și prețurilor mai mari din privat. Dacă chiar vor ca sistemul de stat să ofere servicii excelente, să aibă bani de investiții și să și plătească bine doctorii – trebuie să se gândească de unde să vină banii ăștia în plus”, a scris Caramitru pe Facebook.

”În primul și primul rând – să ceară să plăteasca toată lumea sănătatea. Nu doar angajații cu carte de muncă. Să plăteasca și cei cu PFA și micro (cu procent din venit, nu cu minimul legal, așa cum e acum). Să plăteasca și pensionarii. Să plăteasca și părinții care au copii în plus. Altfel nu ai cum să crezi că 5 milioane de oameni cu salarii mici pot susține un sistem pentru 19 milioane de oameni la același nivel ca în Germania.

Dacă nu vor asta – trebuie să ceară un sistem de stat diferențiat. Servicii mai bune – plătești extra. Dublu/triplu. Cu factură. Adică exact cum e acum între stat și privat. Doar că statul nu e în stare să gestioneze nimic sau să facă vreun spital. Privatul, da. Dacă nu acceptă nici una, nici alta – atunci nu prea ai cum. Că banii nu cresc în copaci. Nici măcar în utopiile imbecile socialiste”, se mai arată în postarea USR-istului.