Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu reprezentanţii grupului Beltrame, după finalizarea de către aceştia a achiziţiei Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte.

Premierul a subliniat susţinerea pe care Guvernul o acordă dezvoltării de investiţii în industrie, pentru modernizarea economiei naţionale, accesul la noi tehnologii, crearea de noi locuri de muncă pentru români şi a unor produse cu valoare adăugată mare pentru piaţa locală şi europeană.

„Investim masiv în următorii ani, folosind fonduri europene şi de la buget. Materiile prime şi produsele de înaltă calitate din ţară sunt necesare pentru a putea întreţine ritmul alert al efortului de dezvoltare economică, în direcţii care să susţină calitatea vieţii şi să protejeze mediul”, a declarat prim-ministrul.

Ce planuri de investiții au la COS Târgovişte?

Compania a prezentat planurile de investiţii majore în retehnologizare, pentru producerea de oţeluri speciale în condiţii de protejare a mediului.

„Investiţiile de peste 250 de milioane de euro pe care Grupul Beltrame le va face la Târgovişte vor transforma vechiul combinat în cea mai modernă fabrică de producere a oţelurilor speciale, cu emisii de carbon la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Europa. Producţia va începe în următoarele luni”, se arată în comunicatul Executivului.

Reprezentanţii Grupului au anunţat că au în plan dezvoltarea, la Târgovişte, a unui nou combinat, pentru producerea oţel-betonului şi a sârmei laminate.

„Aceste investiţii vor genera încă din prima etapă 200 de noi locuri de muncă, până la finalizarea planurilor de dezvoltare fiind create în total peste 1.000 de locuri de muncă”, se mai arată în documentul citat.

De asemenea, investitorii vor construi două parcuri foto-voltaice, care vor contribui la alimentarea cu electricitate a capacităţilor de producţie.

Capital de lucru de aproape 40 de milioane de euro

Amintim că, prefectura Dâmboviţa a anunţat săptămâna trecută, într-un comunicat de presă, că Grupul Beltrame a preluat activele funcţionale de la COS Târgovişte şi va reporni activitatea combinatului. Autorităţile judeţene transmit că sprijină investiţiile care aduc noi locuri de muncă în judeţ.

„Instituţia Prefectului, alături de celelalte autorităţi locale, va sprijini orice investiţie în judeţ. Suntem deschişi pentru colaborări viitoare în beneficiul dâmboviţenilor şi al economiei locale. În plus grupul italian Beltrame foloseşte tehnologii noi, de ultimă generaţie, care sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Mai multe locuri de muncă înseamnă mai mulţi dâmboviţeni care nu vor fi nevoiţi să-şi caute un serviciu în străinătate, ci vor putea să muncească în judeţ, fiind capabili să ofere un trai de viaţă decent familiilor lor”, a declarat prefectul Claudia Gilia.

Totodată, reprezentanţii Beltrame au subliniat că dispun de un capital de lucru în cuantum de aproximativ 40 de milioane de euro, a mai precizat Prefectura Dâmboviţa.