Eliminarea pensiilor speciale, susținută de Dacian Cioloș. Copreședintele USR-PLUS a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care spune că eliminarea acestui tip de pensie nu este un motiv de laudă pentru niciun politician, susținând că este un moment de normalitate.

Totuși, este de menționat faptul că europarlamentarul a beneficial de pensie specială pentru mandatul din Parlamentul European.

„Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor nu e un motiv de laudă pentru niciun politician, e un moment de normalitate, o revenire la principiul sănătos al contributivității. Asta s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României și mă bucur că, la presiunea publică pe care Alianța USR PLUS și PNL o fac de câțiva ani, PSD a înțeles să voteze pentru eliminarea acestor pensii pe care tot PSD le-a introdus”, scrie pe Facebook Dacian Cioloș.

Eliminarea pensiilor speciale, susținută de Dacian Cioloș. Votul de miercuri este o etapa importantă

Ulterior, Dacian Cioloș a precizat că votul care a avut loc miercuri în Parlament este ”este doar o etapă – importantă – în demersul de a restabili dreptatea în România”.

„Va trebui ca după o analiză rapidă să restabilim acest principiu pentru toate pensiile speciale nejustificate, în acord cu Constituția României”, conchide Cioloș.

Deputații și senatorii au votat, miercuri, pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind inițiat de PSD. UDMR nu a votat.

Decizia a fost luată cu voturi 357 „pentru”, în timp ce parlamentarii UDMR nu au votat.