Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri seara, o atenționare cod roșu de grindină și vânt cu aspect tornadic. Sunt afectate localități din județele Călărași și Ialomița.

Mai exact, sunt vizate localitățile Sudiți, Cosâmbești, Mărculești, județul Ialomiţa și în localitățile Dragalina și Perișoru, din județul Călăraşi.

O să apară grindina de mari dimensiuni, vântul cu aspect tornadic, averse torențiale ce vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

”Recomandăm populaţiei să evite deplasările în perioada de intensitate maximă a manifestării fenomenelor meteorologice şi să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia. În situaţia în care sunteţi surprinşi în zone deschise, trebuie să vă îndepărtaţi rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identificaţi un spaţiu care garantează protecţia. Dacă vă aflaţi în autovehicul, trebuie să vă îndepăraţi, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneţi în interiorul autovehiculului şi să purtaţi centura de siguranţă. Nu în ultimul rând, recomandăm cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol sau alte situaţii care pot afecta negativ comunităţile”, a transmis ISU Ialomiţa.