Sărbătorile Pascale, sub semnul restricțiilor

Raed Arafat a vorbit astăzi, 25 martie, despre condițiile de participare la sărbătorile religioase din această primăvară. Conform informațiilor transmise la Palatul Victoria, trebuie respectate următoarele restricții.

În datele de 27.03.2021 şi 28.03.2021 se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 18.00 – 22.00 pentru deplasarea şi participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah (ieșirea evreilor din robie).

Paștele Ortodox și Paștele Catolic

În perioadele 03.04 – 04.04.2021 se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase prilejuite de Paștele Catolic.

Pentru Paștele Ortodox care se sărbătorește anul acesta pe 1-2 mai, orele de permisiunea la slujba de Înviere vor fi trecute în următoarea Hotărâre de Guver privind prelungirea stării de alertă, HG care va apărea pe 14 aprilie.

Noi restricţii în România

Raed Arafat a anunțat noile restricții decise de Guvern. Potrivit șefului DSU, vor exista modificări majore la orele de circulație, dar și la nivelul operatorilor economici.

Mai exact, Raed Arafat a anunțat ce se va întâmpla în cazul în care incidența este peste 4 la mia de locuitori, dar și ce se întâmplă dacă incidența depășește 7,5 la mia de locuitori.

„Măsurile care au fost adoptate sunt următoarele. Referitor la intervalul orar care în care este permisă circulația. Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile, urmează că în timpul weekendului, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, doar până la orele 20 și nu orele 22 cum este până acum, iar activitatea operatorilor economici să fie până la ora 18”, a spus Raed Arafat.

Totodată, șeful DSU a mai menționat că odată ce incidența va ajunge la 3,5 la mia de locuitori, aceste restricții nu vor mai fi valabile, și va rămâne în vigoare ora 22.00 pentru circulație.

Sursa foto: Dreamstime