Guvernul României va oferi noi ajutoare financiare pentru familiile numeroase

La Senatul României a fost depus un nou proiect de lege care să sprijine familiile numeroase. De exemplu, proiectul de leje prevede ca părinții care au copii sub opt ani să poată munci de acasă patru zile pe lună, dacă locul de muncă permite acest lucru.

Cele patru zile ar urma să fie alese fie consecutiv, fie câte o zi pe săptămână. În plus, proiectul de lege prevede și reducerea taxei pe valoare adăugată, până la 5%, pentru produsele destinate bebelușilor (scutece, lapte praf, șervețele umede).

De altfel, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a solicitat reducerea TVA-ului până la 5 procente și acordarea unor vouchere în valoare de 1500 de lei din care ar urma să fie plătită creșa, grădinița (fie ea la stat și particulară) sau after school-ul.

„Familiile numeroase din România trebuie să simtă sprijinul Guvernului și al Parlamentului. De aceea, proiectele pe care le lucrez de un an de zile la Ministerul Familie se referă la mai multe avantaje pentru familiile numeroase. Vom lansa în curând cardul familiilor numeroase, care va presupune reduceri la diferite servicii și pentru anumite produse.

De asemenea, vom lansa un card pentru tineri, pornind de la cardul de mobilitate european al tinerilor care este deja distribuit pentru șase milioane de tineri europeni, care va exista, în sfârșit, și în România.

Mai mult decât atât, prin acest pachet de legi pentru stimularea natalității, dorim să ajutăm familiile să poată să achite mai ușor creșa, grădinița și serviciile after-school printr-un voucher de 1.500 de lei, fie la stat, fie la privat, care va fi un proiect apreciat de întreaga țară”, a anunțat, joi, Gabriela Firea, relatează Antena 3 CNN.

Va fi acordat un voucher în valoare de 2.500 de lei femeilor care urmează să devină mame

Potrivit spuselor sale, va fi acordat și un voucher în valoare de 2.500 de lei pentru toate femeile care urmează să devină mame, adică femeile care sunt deja însărcinate și pot să deconteze anumite servicii medicale care nu sunt acum garantate și pe lista asigurărilor. În plus, oficialii români vor să ofere un sprijin familiilor numeroase și, inclusiv, oamenilor care își formează acum o familie.

În plus, parlamentarii liberali cer reducerea taxei pe valoare adăugată și pentru scaunele auto destinate copiilor. Este vorba despre un proiect de lege care va fi depus în curând în Parlamentul României și care trebuie să treacă de cele două camere pentru a intra în vigoare.

„Într-o colaborare strânsă cu Ministerul de Finanțe, am obținut acordul domnului ministru Adrian Câciu pentru a propune reducerea la 5% a TV-ului la produsele dedicate bebelușilor, și aici mă refer la scutece, lapte praf, mâncare pentru bebeluși.

Sunt și alte proiecte pe care le-am inclus în aceste pachete pentru stimularea natalității, inclusiv acela de a proteja femeile atunci când se întorc la serviciu din post-natal, să nu poată să fie concediate o perioadă de timp, pentru că au fost cazuri în România. De asemenea, vom implementa Directiva Uniunii Europene, care a fost lansată în august anul trecut pentru un program flexibil dedicat familiilor cu copii”, a adăugat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.