Ministrul Sănătății a anunțat la o emisiune la TVR că se ia în calcul acordarea de bonuri de masă pentru cei care decid să se vaccineze.

În urmă cu o săptămână, Ioana Mihăilă (USR PLUS), le-a prezentat liderilor coaliției câteva propuneri pentru relansarea campaniei de vaccinare, între care acordarea de tichete de masă sau vouchere de vacanță și organizarea de loterii cu premii în bani.

Ministrul Sănătății a declarat că la nivelul instituției s-a luat în calcul deja și o valoare a acestor bonuri de masă, care însă nu a fost divulgată. Mai mult, Mihăilă a precizat că Guvernul se gândește și la o serie de stimulente și pentru cei care s-au vaccinat deja și care se vor vaccina în viitor prin loterii cu premii consistente.

Potrivit propunerilor, stimulentele pentru vaccinare ar urma să fie diferențiate pe categorii: tichete de masă pentru pensionari, vouchere de vacanță pentru familiile cu copii și loterii pentru toate persoanele majore. În plus, acordarea acestora i-ar viza pe cei vaccinați cu schema completă, au relatat sursele citate.

„Aşa cum am făcut şi până acum, vom face în continuare toate eforturile pentru a-i convinge pe cetăţeni că soluţia de a scăpa de pandemie este vaccinarea. Ministerul Sănătăţii a venit ieri şi a prezentat, am avut o discuţie la Guvern şi după aceea în coaliţie, mai multe soluţii, unele sunt pe parte de restricţionare, altele pe partea de motivare. Vom vedea care dintre soluţii vor fi acceptate în coaliţie, eu mi-am spus părerea despre unele dintre ele, dar, repet, căutăm soluţii pentru a continua o campanie de vaccinare. Până la urmă, eu spun că este şi responsabilitatea fiecărei persoane din România, a fiecărui cetăţean, de a-şi proteja familia, de a-şi proteja pe cei apropiaţi şi propria sănătate, să se vaccineze”, a afirmat Florin Cîţu.

Campanie de vaccinare a ajuns în impas, în condițiile în care interesul românilor pentru imunizare a scăzut dramatic. Doar câteva mii de persoane se mai prezintă zilnic pentru vaccinarea cu prima doză.