Probleme pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru! Dumitru Pelican, directorul executiv al Agenției Naționale pentru Ocuparea forței de Muncă, a anunțat că va depune împotriva ei o plângere la DNA.

Represalii pe plan profesional

Pelican a explicat că asupra lui s-au făcut represalii pe plan profesional, doar pentru că ”a îndrăznit” să critice activitatea ministrului. Iar sursa acestor represalii ar fi chiar Violeta Alexandru.

”În urmă cu câteva zile, mi-am permis să demontez mai multe afirmații ale doamnei Violeta Alexandru. Mi-a trimis amenințări prin președintele instituției la care lucrez. I-am zis că nu mă sperie. Chiar dacă este ministru, instituțiile sunt ale statului”, a declarat fostul senator în direct la România TV.

”I-am cerut public lui Ludovic Orban să o demită pe Violeta Alexandru. Am primit un ordin din partea președintelui Agenției Naționale pentru Ocuparea forței de Muncă conform căruia sunt detașat la Giurgiu. Așa… din senin! L-am sunat și i-am zis că este laș și că execută niște ordine din partea doamnei ministru”, a povestit Dumitru Pelican.

Plângere la DNA

”O să merg la DNA să depun o plângere împotriva ministrului Violeta Alexandru pentru exercitarea funcției politice prin abuz! Voi cere și daune. Aici am ajuns în 2020!”, a arătat el.

”Am mai invitat-o pe doamna ministru la o dezbatere la televizor. Să vadă și lumea că nu cunoaște nimic din ministerul pe care îl conduce.  Este răzbunare politică ce mi s-a întâmplat! Habar n-are pe ce lume trăiește”, a mai spus Dumitru Pelican.

Trebuie precizat că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost criticată violent de fostul senator Dumitru Pelican, actual director executiv al Agenției Naționale pentru Ocuparea forței de Muncă.

A refuzat dezbaterea

În cadrul unei dezbateri la un post de televiziune Pelican a spus că prin acțiunile sale din ultima vreme ministrul Muncii a demonstrat că nu are nici o cunoaștere a ceea ce se întâmplă în ministerul pe care îl păstorește.

El a declarat că își asumă ceea ce spune și l-a îndemnat public pe Premierul Orban să o retragă din Guvernul României pe ministrul Violeta Alexandru până nu e prea târziu.

”Sunteți o habarnistă! Fac apel la premierul Ludovic Orban să o retragă până nu e prea târziu!”, a spus Pelican.

Mai mult decât atât. Dumitru Pelican invitat-o la o dezbatere pe ministru pentru a vorbi despre ceea ce se întâmplă în minister și despre politicile promovate și implementate și care fac tot mai rău ministerului și instituțiilor subordonate.