De asemenea, investitorul canadian Kevin O`Leary, alias „Mr. Wonderful”, a avertizat asupra unui iminent „eveniment de panică” în spațiul cripto.

„Nu cred că am văzut încă totul și am o viziune diferită asupra sa”, a spus el, conform Bitcoin.

Încă nu am văzut sfârșitul

Kevin O’Leary și-a împărtășit viziunea asupra pieței cripto într-un interviu pe canalul său de Youtube. Întrebat cât de mult ar putea scădea Bitcoin și dacă criptomoneda ar putea aunge la sub 13.000 dolari, așa cum au prezis unii, Mr. Wonderful a răspuns.

„Este imposibil de știut unde este sfârșitul”. El a adăugat că ”nu cred că am văzut încă sfârșitul și am o viziune diferită asupra lui”.

Referindu-se la experiența sa din trecut, investitorul canadian a precizat: „Mă întorc din nou la alte clase de active, în care am investit timp de zeci de ani. În toate cazurile – obligațiuni tradiționale, acțiuni tradiționale, imobiliare – minimele sunt atinse cu un eveniment de panică, așa cum îl numesc eu, și îl puteți găsi la ficare clasă de active.”

O’Leary a remarcat totuși că încă „nu am văzut așa ceva în crypto land”.

Piața cripto, inclusiv Bitcoin, „a fost aproape redusă la jumătate”

El a subliniat că piața cripto, inclusiv Bitcoin, „a fost aproape redusă la jumătate din capitalizarea totală a pieței, așa că ați putea crede că e sfârșitul”.

Cu toate acestea, el a subliniat: „Mă aștept la un eveniment mare, mare de panică. Acesta a fost întotdeauna o modalitate grozavă de a ajunge la final. Este ca aruncarea prosopului, ca o capitulare, este o panică totală pe străzi – și întotdeauna o oportunitate grozavă de cumpărare.”

Potrivit datelor furnizate de CryptoCompare, Bitcoin a înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an cea mai mare pierdere din mai bine de un deceniu, de circa 58%.

Criptomoneda a scăzut de la nivelul de 45,524 de dolari pe unitate consemnat la începutul trimestrului al doilea, la circa 18.000 de dolari pe unitate.

În iunie, bitcoin a scăzut cu 39,8%, consemnând cea mai slabă evoluţie lunară din 2010, când criptomoneda a devenit disponibilă pe platforme, potrivit Coin Metrics.

Preţurile criptomonedelor au scăzut puternic, pe fondul inflaţiei ridicate, care a determinat băncile centrale să crească dobânzile, ceea ce a dus la vînzări de active riscante, cum ar fi acţiunile şi monedele digitale.