”Dreapta Liberală a luat act cu stupefacţie de intenţia guvernului, anunţată de Liviu Dragnea, de impozitare a cifrei de afaceri (CA). Este o măsură de sorginte comunistă; în toată lumea se impozitează profitul/câştigul, nu cifra de afaceri.
Explicaţiile oferite nu stau în picioare; guvernul poate taxa (cu 20% de exemplu) toate transferurile de bani în paradisuri fiscale (prestări servicii, consultanţă, comision), dar nu face acest lucru deoarece astfel de operaţiuni sunt efectuate şi de multe firme care lucrează cu statul şi care transferă astfel ”şpagă” în locuri care cu greu pot fi urmărite de autorităţile române”, a declarat preşedintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, potrivit Mediafax. 

Acesta a mai adăugat că Dreapta Liberală cere tuturor cetăţenilor, sectorului privat şi asociaţiilor patronale să se opună cu vehemenţă acestei măsuri.

,,Esenţă acestei măsuri este dorinţa socialiştilor de a slabi şi distruge pe cât posibil sectorul privat; punerea în practică a acestei inepţii va duce la falimentul a cel puţîn 1/3 din firme (cele cu J în faţă), dacă studiem bilanţurile oficiale depuse”, a mai spus Cataramă.